MEF ULUS ORTAOKULU - Veliler

M.E.B. Veli Bilgilendirme Sistemi

VBS Sistemi: E-Okul

Sayın Velimiz,

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya başlattığı sisteme göre öğrencinize ait devam durumu, notları, okuduğu kitaplar, aldığı belgeler ve yapılan duyuruları e-okul "Veli Bilgilendirme Sisteminden (VBS)" öğrenebilirsiniz.

E-Okul Web Sitesi: https://e-okul.meb.gov.tr/

Aşağıda sizlere ekrana nasıl giriş yapılacağı konusunda yardımcı olacağını düşündüğümüz açıklama ve görselleri bulabilirsiniz.

Açıklama: Sisteme girmek için öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve Okul numarası yeterli olacaktır. Okul numarası 10000'li sisteme göredir. (Örnek: 10257 / 10025 / 10005)

Öğrenci velisi, sisteme girdiğinde sadece o öğrenciyle ilgili Bakanlık tarafından izin verilen bilgileri görecektir. Öğrencinin bulunduğu il, ilçe, okul, veli bilgileri, aile bilgileri ve telefon numaraları gibi özel bilgiler sistemde yer almayacaktır.

Öğrenci devamsızlıkları, notları, ders programı, okuduğu kitaplar, aldığı belgeler ve okul müdürlükleri tarafından velilere yapılan duyurular görülecektir.