Mezunlarımızdan Haberler | Öykü Dikmen

2012 yılında MEF Okulları IB Diploma Programından mezun olan Öykü, daha çocuk yaşta babasının kamerasıyla tanıştığı film sevgisi için Los Angeles’a gitti. Aynı yıl Instituto de Empresa University’de, ardından 2015 yılında ise Cornell University’de eğitimini tamamladı. Okulu bitirince Hong Kong’da Li&Fung şirketinde yönetmen olarak Ekoloji, Moda ve Teknoloji üzerine kısa filmler yaptı, “Paper Home” adlı bir kısa belgesel çekti. Daha sonra çocukluğundan ilham alarak yazdığı “Cunda Çocukları” uzun metrajlı ilk filmi için Kültür Bakanlığı’ndan fon desteğine hak kazandı. Uluslararası bir ekiple çekmek istediği bu filmi hayata geçirebilmek için Türkiye’ye taşındı. Aynı zamanda film festivallerinde uluslararası danışmanlık yapan Öykü, yazmış olduğu “Senaryo Yazmak” isimli kitabını bastırmak istiyor.