Nesin Vakfı Çiftliğiyle Ulus Kampüsü MEF Lisesi Permakültür Çalışmaları

MEF Lisesi olarak 2019-2020 Eğitim -Öğretim yılında Sosyal Bilimler Kulübü çatısı altında yürütülecek olan Permakültür çalışmalarının ilkini, Nesin Vakfı Çiftliği sorumlusu Güneş Sezgin’in söyleşisiyle gerçekleştirdik.

Yıl boyunca devam edecek bu çalışmamız, birkaç okulun katılımıyla ve Nesin Vakfı Çiftliği’nin desteği  ile sürdürülecektir.

Permakültür çalışmalarımızın öncelikli amaçlarını şöyle sıralayabiliriz:

– Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak yapılan ilaçlı ve tek tip tarım çalışmalarına dikkat çekmek, alternatifleri tanımak,

– Hava, toprak, su kirliliği konusunda kulaktan dolma bilgilerle değil, bilimsel çalışmalarla ve istatistiklerle farkındalık kazanmak ve bu farkındalığı büyütmek,

– Atıkları ayrıştırma, dönüştürme ve toprak üretimi yöntemlerini araştırarak tanıtmak ve uygulamak.

Unutmayalım ”Doğanın bize değil, bizim doğaya ihtiyacımız var”.

Duyarlı ve gönüllü öğrencilerimizin  desteklerini ve Sosyal Bilimler Kulübümüz içinde çalışmalarını bekliyoruz.