Sosyal Sorumluluk Anlayışı

Ulus Kampüsü Ortaokulumuzda uygulanan ESSA (Eğitimde Sosyal Sorumluluk Anlayışı) programı kapsamında Türkçe derslerinde 7. sınıflarda hayata geçirilen projemizin finali bugün gerçekleşti. Proje kapsamında sivil toplum kuruluşlarının insan yaşamı üzerine etkilerini irdeledik ve Türkçe derslerimizde sanal bir sivil toplum kuruluşu çalışması başlattık. Bu süreci, BKS’de gerçekleşen ve 6. sınıflarımızın izlediği Sosyal-Sen sunumlarıyla tamamladık. Kurulan sivil toplum örgütlerini sahnedeki sunumlarıyla 6. sınıflara anlatarak onlardan da üye olmalarını beklediler. Eğitimde sürdürülebilirlik ilkesiyle yola çıktığımız çalışmamızla öğrencilerimiz, okul sonrası yaşantılarında da toplumsal katkı alanlarını fark etme olanağı sağladılar.