Beslenme

MEF Okulları yemek menüleri oluşturulurken öğrencilerimizin sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeleri öncelikli hedefimizdir.

Sağlıklı bir yaşam sağlıklı beslenme ile başlar. Çocuklukta kazanılan beslenme alışkanlıklarının yaşam boyu sürdürüldüğü bilinciyle öğrencilerimizin doğru beslenme alışkanlıkları geliştirebilmeleri için okulumuzda sabah, öğle ve ikindi olmak üzere üç öğün beslenme yapılmaktadır.

Doğal ürünler ile hazırlanan sağlıklı ve lezzetli yemek menüleri benme komisyonu tarafından belirlenir. Komisyonda okul doktoru, gıda mühendisi, öğrenci temsilcileri ve okul sağlık birimi temsilcisi bulunur. Bu komisyon, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık menüyü belirler.

Mutfaklarda, yemekhanelerde ve kantinlerde görevli tüm personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir ve düzenli olarak hijyenik kontroller yapılır.

Nutrition

Our primary goal is to ensure that our students have a healthy, regular and balanced diet while creating MEF Schools meal menus.

A healthy life begins with a healthy diet. With the awareness that the nutritional habits acquired in childhood are maintained throughout life, our school provides three meals in the morning, lunch and afternoon so that our students can develop the right eating habits.

Healthy and delicious food menus prepared with natural products are determined by the nutrition commission. The commission includes the school doctor, food engineer, student representatives and the school health unit representative. This commission determines the monthly menu by taking into account the daily calorie needs of the students.

All personnel working in kitchens, dining halls and canteens are subjected to periodic health checks and hygienic controls are carried out regularly.