2. Yabancı Diller

Özel MEF İlkokulunda, çok dilliliği destekleyen ve birer dünya vatandaşı yetiştirmeyi hedefleyen bir anlayışla birden fazla yabancı dil öğretimi gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilere tercihleri doğrultusunda İngilizce dil eğitimlerinin yanında Almanca, Fransızca, İspanyolca dilleri de 4 temel dil becerisinin birbirini tamamladığı bütüncül  bir eğitim programıyla öğretilmeye başlanmaktadır.

2. Yabancı Dil Almanca, Fransızca, İspanyolca derslerinde ana amaç öğrencilerimizin öğrendikleri dili hayat boyu kullanabilecekleri yazılı ve sözlü iletişim becerilerinin temellerini oluşturmak, ortaokul ve lise eğitim hayatları boyunca sürecek olan dil öğrenme serüvenlerinde farkındalık yaratarak onları motive etmektir.

Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı çerçevesinde sınıf bazında program hedeflerimiz aşağıdaki gibidir.

SINIFLAR AVRUPA KONSEYİ DİL SEVİYESİ DİL YETERLİLİK SERTİFİKA SINAVLARI
3. ve 4. Sınıflar A1.1
5. ve 6. Sınıflar A1.2
7. ve 8. Sınıflar A2.1 (DELF / DELE / FIT Sertifika Sınavları)
9. ve 10. Sınıflar A2.2 (DELF / DELE / FIT Sertifika Sınavları)
11. Sınıf B1.1 (DELF / DELE / FIT Sertifika Sınavları)
12. Sınıf B1.2 (DELF / DELE / FIT Sertifika Sınavları)

Öğrencilerimiz Özel MEF Okullarında  aldıkları bütüncül 2. Yabancı Dil eğitimleri sonucunda uluslararası geçerliliği olan sertifika sınavlarına yönlendirmekte ve geldikleri dil seviyesinin somut göstergesi olan sertifikalarıyla okulumuzdan mezun olmaktadır.

2. Yabancı Diller Bölümü Öğretmen Bilgileri:

Sena Oktay (Fransızca Öğretmeni)
Gülgün Çelebioğlu (İspanyolca Öğretmeni)
Nazire Yurttaş (Almanca Öğretmeni)