2. Yabancı Dil

Yabancı Diller Bölümünde Gerçekleştirilen Faaliyetler

Uluslararası Dil Yeterlilik Sertifika Sınavlarına (DELF, DELE, TELC) Hazırlık Çalışmaları;
Öğrencilerimizin öğrendikleri dillerde geldikleri seviyeleri belgelendirmek ve dil yeterliliklerine uluslararası boyutta geçerlilik sağlamak adına hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. DELF, DELE, TELC sınavlarına hazırlık çalışmaları bölüm öğretmenlerimizin belirlediği gün ve saatlerde okulumuzda gerçekleştirilmektedir.

2.Yabancı Diller Afiş Yarışması

2. dönem tüm seviyelerde öğrencilerimizin katılımıyla bir ‘Afiş Yarışması’ düzenlenmektedir. Her öğrenci seçilen tema uygun bir slogan geliştirerek bunu afiş olarak hazırlamaktadır.

Yeni Yıl Pazarı

1. Yabancı Diller Bölümü rehberliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerimiz tarafından Aralık ayı içinde ‘Yeni yıl Pazarı’ etkinliği düzenlenmektedir. Elde edilen gelir çeşitli hayır kurumlarına bağışlanmaktadır.

Yurt Dışı Gezileri;

Öğrencilerimizin öğrendikleri dillerin konuşulduğu ülkelerdeki tarihi ve kültürel yapıyı tanımaları ve öğrendikleri dilleri yerinde konuşma imkânı bulmaları amacıyla her yıl Almanca, Fransızca ve İspanyolcanın konuşulduğu farklı ülke ve şehirlere kültürel ya da proje amaçlı düzenlenmektedir.

Bölüm Kapsamındaki Kulüpler
Almanca Uluslararası Proje Çalışmaları ve TELC Kulübü