İngilizce - Coğrafya Bölümleri Ortak Proje Çalışmaları

Frits Philips lyceum-mavo (Hollanda) ile  altı senedir gerçekleştirdiğimiz “Man vs Nature – Doğayla Mücadelesinde İnsan” konulu proje ve öğrenci değişim programımız devam etmektedir. İlk aşamada Hollanda’dan gelen öğrenciler misafir edilmektedir. Burada depremlerle ile ilgili araştırma gezileri yapılıp sunumlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca şehrimizin tarihi ve turistik yerlerine yapılan gezilerle ülkemiz tanıtılmaktadır.

Projenin ikinci aşamasında öğrencilerimiz   Eindhoven’da bulunan Frits Philips lyceum-mavo’yı   ziyaret etmektedirler. Bu gezi kapsamında küresel ısınma sonucu Hollanda’nın karşı karşıya kaldığı tehlikeler ve riskler yerinde gözlemlenmekte ve bu problemin üstesinden gelmek için yapılan delta koruma çalışmaları (Zeeland, Maaslantkering) incelenmektedir. Ayrıca Hollanda’nın çeşitli şehirlerine ve mekânlarına yapılan gezilerle öğrencilerimiz hem öğrenmekte hem de eğlenmektedirler.

Öğrencilerimiz 2-5 Ağustos arasında Tokyo’da düzenlenen OECD destekli uluslararası ISIF’ 2017 konferansında Türkiye’yi temsil ettiler. Konferansa Türkiye, Japonya, Almanya, Amerika, Endonezya, Yeni Zelanda, Filipinler ve Estonya katıldı. Öncelikle bu ülkelerdeki öğrenciler ülkelerinin karşı karşıya kaldığı küresel sorunlarla ilgili, sorunları irdeleyen, çözüm yolları üretmeye çalışan 2 yıl süreli bir proje çalışması yaptılar. Bu çalışmalar Tokyo’da düzenlenen ISIF’ 2017 konferansında sunuldu. 3 gün süren konferans süresince öğrenciler projelerinin sunumlarının yanında grup çalışmalarına ve tüm grupların katıldığı foruma katıldılar. Kültürel değişim programlarında ülkelerini tanıtan şarkılar, danslar, oyunlar sergilediler. Konferans öğrencilerin çalışmalarına dayanan ve OECD’ye sunulacak olan bir deklarasyonla sona erdi. Proje çalışmalarında bulunan ve Tokyo’da okulumuzu ve ülkemizi büyük bir başarıyla temsil eden öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının sürekli olmasını diliyoruz.

Bizi Takip Edin