Destination Imagination Kulübü

Problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık yeteneklerinin geliştirilmesi…

Rehber Öğretmen: Matematik Öğretmeni Tahsin Dizren
Toplantı Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat
Toplantı Yeri: Matematik dersliği
Kulüp Süresi: 1 Yıl

Amaç:

• Öğrencilerin yaratıcı çözümler üreterek buldukları çözümleri yaratıcı bir şekilde sunmalarını sağlamak.
  • Öğrencilerin takım halinde davranabilme, karar alıp uygulayabilme becerilerini geliştirmek.
  • Bir problemin çözüm yollarını araştırırken Fen ve Matematik bilgilerini etkin bir şekilde kullanmalarını, bu alanlarda araştırma yaparak araştırma yöntemlerini öğrenmelerini sağlamak.
  • Öğrencilerin sunum becerilerini geliştirmek.
  • Öğrencilerin yukarıda saydığımız becerilerini eğleceli bir şekilde geliştirmelerini sağlamak.

Faaliyetlerimiz:

• Öğrenciler farklı durumlarda karşılaştıkları problemlere pipet, kağıt bardak, ataç ve bant gibi gündelik malzemeler kullanarak çözümler üreterek bu çözümlerini eğlenceli bir sunumla sergilerler.
  • Öğrenciler 5-7 kişilik takımlar halinde haftalık olarak “Anlık Görev” problemleri üzerine çalışmalar yaparlar.
  • Uzun süreli projelere hazırlanma aşamalarını öğrenir ve uygularlar.
  • Ulusal ve uluslararası Destination Imagination turnuvalarına hazırlanarak okulumuzu temsil ederler.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube