Sosyal Sorumluluk Projeleri 2019-2020

2019-2020 Eğitim -Öğretim yılının ilk Sosyal Sorumluluk projesine fidan bağışı ile başlıyoruz. Ülkemizde yoğun biçimde  gerçekleşen orman yangınlarına dikkat çekmek, doğaya ve canlılara duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla  TEMA Vakfı’nın başlattığı Fidan Bağışı Kampanyasına ortak oluyoruz. Unutmayalım ”Doğanın bize değil bizim doğaya ihtiyacımız var”. Projemiz 20 Eylül’e kadar devam edecektir. Gönüllü olan Ulus Kampüsü MEF Lisesi öğrencileri TEMA Vakfı’nın 1 Fidan 10 TL kampanyasına katılarak bağışta bulunabileceklerdir. Duyarlı ve gönüllü öğrencilerimizi destekleri için şimdiden kutluyoruz.

MEF Lisesi olarak 2019-2020 Eğitim -Öğretim yılında Sosyal Bilimler Kulübü çatısı altında yürütülecek olan Permakültür çalışmalarının ilkini, Nesin Vakfı Çiftliği sorumlusu Güneş Sezgin’in söyleşisiyle gerçekleştirdik.

Yıl boyunca devam edecek bu çalışmamız, birkaç okulun katılımıyla ve Nesin Vakfı Çiftliği’nin desteği  ile sürdürülecektir.

Permakültür çalışmalarımızın öncelikli amaçlarını şöyle sıralayabiliriz:

– Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak yapılan ilaçlı ve tek tip tarım çalışmalarına dikkat çekmek, alternatifleri tanımak,

– Hava, toprak, su kirliliği konusunda kulaktan dolma bilgilerle değil, bilimsel çalışmalarla ve istatistiklerle farkındalık kazanmak ve bu farkındalığı büyütmek,

– Atıkları ayrıştırma, dönüştürme ve toprak üretimi yöntemlerini araştırarak tanıtmak ve uygulamak.

Unutmayalım ”Doğanın bize değil, bizim doğaya ihtiyacımız var”.

Duyarlı ve gönüllü öğrencilerimizin  desteklerini ve Sosyal Bilimler Kulübümüz içinde çalışmalarını bekliyoruz.

Ulus Kampüsü MEF Lisesi öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında  TEMA Vakfı Fidan Bağışı Kampanyasına katılarak 193 fidanı sevgiyle yeşerttiler. Fidan bağışı kampanyasına katılan tüm öğrencilerimizi, onları destekleyen öğretmen ve velilerimizi kutluyoruz. Doğayı korumak bizim elimizde.

“Sevimli dostlarımıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz birçok şey var.” sloganıyla hareket eden Ulus Kampüsü MEF Lisesi Sosyal Bilimler Kulübü öğrencilerimiz yıl boyu sürdürecekleri projelerine  eylül ayında başlıyorlar. Boğaziçi Üniversitesi içinde yer alan yeşil alanda 66 köpeğin şefkatle bakıldığı ve iskân edildiği barınma merkezini düzenli olarak ziyaret edecek olan öğrencilerimiz, gönüllü olarak köpek dostlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu çalışmada yer alan öğrencilerimizi bu örnek davranışlarından dolayı kutluyoruz.

Ulus Kampüsü  MEF Lisesi Sosyal Bilimler Kulübümüzün “PERMAKÜLTÜR” biriminde yer alan öğrencilerimiz, zehirsiz tarım uygulamaları hakkında bilgi almak ve vakfın  çalışmalarını desteklemek amacıyla Nesin Vakfı Çiftliği’ni ziyaret ederek doğal tarım çalışmalarına  katıldı. “PERMAKÜLTÜR” birimimizin bu çalışmaları yıl boyunca hem teorik hem de pratik uygulamalar şeklinde sürdürülecektir.

Ulus Kampüsü Lisesi Girişimcilik Kulübümüz “Yurdumuza Borcumuzdur Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında “Yaşamın Tüm Renkleri Kitaplarda” sloganıyla kardeş okul olarak belirlediğimiz Aliço Pehlivan İlkokuluna Okuma Atölyesi ve Kütüphane yapmaya karar verdi. Bu kapsamda kulüp öğrencilerimiz ve gönüllü olan öğrencilerle mum atölyesi kurdular. Girişimci öğrencilerimiz, Ulus Kampüsümüzde stand açıp kendi ürettikleri mumları satarak Aliço Pehlivan İlkokuluna yapılacak kütüphane için yardım kampanyası düzenleyeceklerdir. Ayrıca okul genelinde 6-12 yaş arasındaki çocuklara uygun kitaplar toplanarak Aliço Pehlivan İlkokuluna yapılacak kütüphaneye bağışlanacaktır. Görevli öğrencilerimiz takım çalışması yaparak, yeni bir şeyler üretmenin keyfine vararak küçük kardeşlerinin hayatlarına dokunmayı, onları kitapların dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarmayı hedeflemişlerdir. Girişimcilik Kulübü; tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin bu anlamlı proje için desteğini beklemektedir.

Ulus Kampüsü Lise öğrencilerimiz “Yurdumuza Borcumuzdur” Eğitim Etkinlikleri kapsamında, kardeş okulumuz Burak Reis İlkokulu’nu ziyaret ederek Beden Eğitimi ve Spor etkinliklerini gerçekleştirdiler.  Eğitim etkinliğinde kurdukları istasyonlarda, minik kardeşleriyle birlikte hem eğlendiler hem de öğretmenlik yaparak bilgi ve tecrübe aktarımında bulundular. Kendilerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

Ulus Kampüsü Lisesi “Yurdumuza Borcumuzdur” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, öğrencilerimizin dayanışma, kardeşlik, paylaşma, sorumluluk alma, duyarlı olma gibi değerleri yaşayarak öğrenmeleri, öncelikle İstanbul’da sosyal koşulları kısıtlı okullarda okuyan öğrencilerin akademik-duygusal-sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaları ve farkındalık oluşturmak amacıyla kardeş okulumuz, Beşiktaş ilçesinde bulunan Burak Reis İlkokuluna hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar düzeyinde bir grup gönüllü öğrencimiz, SSP Koordinatörümüz ve Matematik Öğretmenimiz danışmanlığında giderek minik kardeşleriyle ikinci eğitim ziyaretini gerçekleştirdi. Matematik dersi ile ilgili “Düşünme Becerileri” etkinlikleri yaparak birlikte eğlenceli vakit geçirdiler. Çalışmada görev alan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube