Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Dersi Programına Genel Yaklaşımımız

Sürekli değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen, kendini devamlı olarak geliştirebilen bireyler olabilmek bugünün dünyasının şartlarından biridir. MEF Okulları bilişim teknolojileri bölümü olarak amacımız ders müfredatlarımızı her yeni gelişme doğrultusunda güncelleyerek öğrencilerimize maksimum fayda sağlamaktır. Değişim ve daha da önemlisi gelişim bölümümüzün olmazsa olmaz kuralıdır.

Ders Hedeflerimiz

Günümüzde, Bilişim Teknolojileri alanında çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla, öğrencilerimize her sınıf seviyesinde farklı beceriler kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin MEF Ortaokulundan’ndan mezun olurken sahip olmasını hedeflediğimiz beceriler aşağıdaki gibidir:

• Microsoft Office programlarını iyi düzeyde kullanabilir.
  • Bilgisayar ve çevre birimlerini, bilgisayarın içerisinde bulunan parçaları tanıyabilir. Bilgisayarda oluşan ufak çaplı problemleri belirleyebilir.
  • İnternet kavramını bilir ve internet üzerinde güvenli bir şekilde araştırma yapar.
  • İnternette araştırma yaparken dikkat etmesi gereken kuralların farkındadır.
  • Dijital Vatandaşlık kuralları çerçevesinde hareket eder.
  • Çevrimiçi kullanılan programlar hakkında bilgi sahibidir.
  • Basit seviyede web sitesi tasarımı yapabilir.
  • Çeşitli 3D programlar aracılığı ile üç boyutlu tasarım yapabilir. Oluşturduğu tasarımı 3D Printer aracılığı ile basabilir.
  • Kodlama yapmak için algoritma oluşturabilir.
  • Hazır robotları kod blokları ile programlayabilir.
  • Bir devre kartını basit seviyede programlayabilir.

Özgün Uygulamalarımız

Okulumuz teknoloji ve inovasyon merkezi MEFTech alanında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu alanda bilişim teknolojileri derslerimizin yanı sıra çeşitli eğitsel etkinlik ve kulüp çalışmalarımızda bulunuyor. Aşağıda MEFTech alanında yaptığımız etkinlikleri alan bazlı olarak görebilirsiniz.

MakerSpace: Öğrencilerimizin maker ruhunu taşıyarak tüketen bireylerden ziyade üreten bireyler olmaları en büyük arzumuz. Bu doğrultuda MakerLAB etkinliklerimizde 5-6. sınıf ve 7-8. sınıf gruplarında öğrencilerimiz kendi özgün çalışmalarını üretiyorlar. Değişik projelerle bize başvuran öğrencilerimizle devre kartlarını, hazır robotları, STEM setlerini ve öğrencilerimizin el becerilerini kullanarak çeşitli projeler üretiyor bunları alanımızda sergiliyoruz.

Mac LAB: Bilişim Teknolojileri derslerimizi ve tasarım tabanlı etkinliklerimizi yürüttüğümüz alanımızda öğrencilerimizle 3d tasarım, blok kodlama ve web sitesi tasarımı ağırlıklı çalışmalar yürütüyoruz.

Lego – Robotik İstasyonu: LEGO firması ve First Vakfı tarafından düzenlenen First Lego Leage (FLL) yarışması doğrultusunda oluşturduğumuz takımımızla robotik çalışmalarımızı ve diğer robotik faaliyetlerimizi yürüttüğümüz istasyonumuzda çeşitli setlerimiz bulunmaktadır. Bu setlerle öğrencilerimiz istedikleri boş zamanlarında gelip çalışmalar yapabilmekte, blok programlama yazılımları ile robotlarını kodlayabilmektedirler.

Greenbox Mini Stüdyo: Öğrencilerimizle yeşil perde uygulamaları aracılığı ile çeşitli video editleme işlemleri gerçekleştiriyoruz.

Bilişim Kütüphanesi: Sadece Bilgi ve iletişim teknolojileri alanına özgü süreli yayınların ve kitapların bulunduğu mini kütüphanemizde öğrencilerimiz bir programlama dilini öğrenme, popüler teknolojik olayları takip etme, tasarım kurallarını ve özgün çalışmaları inceleyebilme fırsatı sunan kütüphanemizde öğrencilerimiz istedikleri kadar zaman geçirebilmektedirler.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube