Günlük Yaşam

• MEF Kindergarten’da tüm öğrenmeler iki dilde yapılır. Gündelik iklimde Türkçe ve İngilizce, aynı anda iletişim dili olarak kullanılır.  Gün boyunca bilgi ve işleyişin aktarılmasında  samimi bir erişim ortamı sağlanır. Çocuklar yeni kelimeleri ve deyimleri her iki dilde de deneyebilir ve gündelik hayatlarına sokarlar.
  • Oyun eğitim programının temelini oluşturur. Serbest ve organize oyunlarla çocuklar kendilerini ifade etmeyi, keşfetmeyi, hayal güçlerini geliştirmeyi, becerilerini uygulamayı öğrenirler.
  • Öğrencilerin öğrenme sürecine etkin olarak katılmalarını sağlamak amacıyla belirli bir günlük rutin uygulanır. Bu rutin, çocuklarımızın gelişimsel ihtiyaçlarına göre planlanmıştır.
  • Büyüdükçe çocukların dikkat süresi de artar. Hikaye, oyun, şarkı, dans ve drama, ritim vb. etkinlikler de, bu öğrenme süreçlerini daha etkin kılar. Çocukların her biri diğer gelişim ve öğrenme alanlarının beraberinde okuma yazmaya hazırlık becerilerini pekiştirir ve geliştirirler.
  • Çocukların ihtiyaçları ve çalışmaları gözlenip, merakları desteklenerek başarıları teşvik edilir. Böylece deneyerek öğrenir ve kendi kendilerine karar vermekten zevk alırlar.
  • Bahçe ve bahçe oyunları bizim için çok önemlidir. Bahçemiz,  tırmanma ve denge aletleri, kaydırak, kum havuzu, salıncak gibi eğlenceli ve fonksiyonel olarak düzenlenmiş olup çocukların kendi oyunlarını  ve gruplarını oluşturmaları, kurallar koyup karar vermeleri, tüm fiziksel becerilerini ortaya koymaları, okulumuzun diğer sınıflarındaki çocuklarla arkadaşlıklar kurmaları, doğayı algılamaları ve keşfetmeleri için olanaklar sağlar.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube