All About Science / Cern Bilim-Eğitim-Kültür Projesi

Ulus Kampüsü MEF Lisesi 9-12.sınıf Fen (Biyoloji, Kimya ve Fizik) ve Matematik dersleri kapsamında, müfredat kazanımlarını günlük yaşama entegre ederek, öğrencilerimizin yaşayarak ve görerek öğrenmeleri amacıyla Fen Bilimleri ile Matematik Bölümlerimiz tarafından 17/01/2019-21/01/2019 tarihleri arasında “All About Science” bilim, eğitim ve kültür projesinin devamı olarak “Evrenin Oluşum Deneyi; CERN’e Yolculuk Eğitim Programı” (İtalya-Fransa-İsviçre) planlanmıştır.

17 Ocak 2019, Perşembe günü sorumlu öğretmenlerimiz rehberliğinde yola çıkan 9-10-11.sınıf öğrencilerimiz bu gezi ile yurt dışı eğitim algısı hakkında bilgi sahibi olacak, bilim dünyasında yapılan çalışmalarda gelinen son noktayı yerinde görme imkânı bulacak, matematiğin dünya üzerindeki gelişimini gözlemleyebilecek, CERN’ de üretilen teknolojinin yaşantımızdaki yeri ve gelecek için önemini kavrayacaklardır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için verimli ve keyifli bir gezi-gözlem etkinliği olmasını diliyoruz.