CARIBOU Matematik Yarışması

Kanada Brock Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 6 etaptan oluşan Caribou Matematik Yarışmasının bu eğitim yılındaki dördüncü etabına katılan 36 öğrencimiz, 1 saat boyunca çevrimiçi ortamda matematik sorularını çözdüler. 28 Şubat 2020, Cuma günü açıklanan sonuçlara göre;

6 ve 7. sınıflar kategorisinde:

Öğrencilerimiz Cemre Aka ve Alperen Hacıhaliloğlu tüm soruları doğru yanıtlayarak 9943 öğrenci arasından dünya 1’inciliğini elde ettiler. Öğrencilerimiz Yusuf Alp Aksu ve Elisa Uğuztürk birer yanlışla dünya 258’inciliğini elde ettiler.

7 ve 8. sınıflar kategorisinde:

Öğrencimiz Deniz Say, 9,048 öğrenci arasından Türkiye 1’incisi olurken dünya 15’inciliğini elde etti. Aynı kategoride Deniz Taş Türkiye 4’üncüsü ve dünya 54’üncüsü, Cansu Korkmazer Türkiye 5’incisi ve dünya 73’üncüsü oldular.
Öğrencilerimiz Levent Aslıbir, Kerem Berru Koç, Elif Yıldız Batum ise dünya sıralamasında ilk 150’ye girmeyi başardılar.

9 ve 10. sınıflar kategorisinde:

Öğrencimiz Sara Uysal, 1630 öğrenci arasından dünya 192’inciliğini elde etti.

Bahçeşehir Kampüsü olarak tüm kategorilerde dünya ortalamasının yaklaşık 2 katı başarı ortalaması yakaladık. Şampiyonlarımızı ve katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz, mutluluklarını paylaşıyoruz.