"Dünya Pi Günü"

Her yıl 3.ayın 14’ü “Dünya Pi Günü” olarak kutlanır. Öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini arttırmak ve yaratıcı güçlerini ortaya çıkartmak amacıyla Ortaokul ve Lise Matematik Bölümleri eşgüdüm çalışmaları kapsamında “Dünya Pi Günü” etkinliklerini 14 Mart 2017 tarihinde Ortaokul 6-7-8 ve Lise 9 ve 10.sınıf öğrencilerimizin katılımlarıyla MEF Okulları BKS’de gerçekleştirdik.

Dünya Pi Günü Kutlama Etkinlikleri kapsamında 8. ve 9.sınıf öğrencilerimizin katıldığı “Yapmatik” yarışması, Plastik Sanatlar Bölümü ile eşgüdüm içerisinde MEF Ortaokul 7-8.sınıf ve MEF Lisesi 9.sınıf öğrencilerimizin katıldığı “Pi AFİŞ” yarışması düzenledik. Öğrencilerimiz Plastik Sanatlar Bölümü Atölyelerinde en yaratıcı tasarımı oluşturarak birbirinden güzel afişler tasarladılar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve destek olan öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ediyoruz.

Yapmatik Yarışması Sonuçları:
9-D sınıfından Tözel İspir Polat, 9-B sınıfından İdil Güneş Bayındır, 8-D sınıfından Barış Bayazıt, 8-B sınıfından Ela Öztürk ‘ten oluşan grubumuz yarışma birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Pi-Afiş Yarışması Sonuçları:
MEF Ortaokulumuz; 7-E sınıfından Ada Sayın-Merve Domaç, 8-C sınıfından Eda Uzundede, Ceren Dikmeçli Jüri Özel Ödülü, 8-B sınıfından İdil Boyla, 7-A sınıfından Ömer Özturan Mansiyon ödülü almışlardır. 7-E sınıfından Defne Çankaya yarışma üçüncüsü, 8-B sınıfından Doğu Şevki Özbek yarışma ikincisi 8-A sınıfından Ahmet Bilginoğlu yarışma birincisi olmaya hak kazanmışlardır.

MEF Lisemizden 9-D sınıfından Emir Berke Akın Jüri Özel Ödülü, 9-B sınıfından Mona Hamza-Selin Yüncü Mansiyon Ödülü, 9-B sınıfından İbrahim Eren Topçu yarışma üçüncüsü, 9-A sınıfından Ali Sırrı Turanlı yarışma ikincisi, 9-D sınıfından Burak Satmış yarışma birincisi olmaya hak kazanmışlardır.
Öğrencilerimizi kutluyor, Plastik Sanatlar Bölümüne verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.