Edirne Eğitim Gezisi

Bahçeşehir Kampüsü Ortaokul 7. sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilimler bölümümüzün düzenlediği “Edirne Eğitim Gezisi”ni gerçekleştirdik. 7. sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersi “Kültür ve Miras” temasına uygun olarak “Osmanlı Devleti’nin Tarihi ve Kültürel Yapısı” konusu kapsamında Edirne’nin tarihsel ve kültürel mekânlarını tanıma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde II. Bayezid Külliyesi, Sağlık Müzesi, Edirne Saray Kalıntıları, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Karaağaç Tren İstasyonu, Selimiye Cami ve Arasta Çarşısı’nı ziyaret edip Edirne’nin tarihi yerlerinin öneminin yanı sıra kültürel açıdan da bizlere ışık tutan bu değerleri yerinde görme ve inceleme fırsatı buldular.