Eleştirel Okuma ve Yazma

Ulus Kampüsü Ortaokul 5 ve 6. sınıflarımız, okuma ve anlama konusuna yeni yöntemlerle yaklaşıyor. Gerçekleştirdiğimiz “Eleştirel Okuma ve Yazma” dersinde, öğrencilerimizle Herakleitos, Ezop, Emin Özdemir, Orhan Veli Kanık ve Steve Jobs, Birigitte Labbe gibi ünlü yazarların, şairlerin filozofların ve bilim insanlarının ilham verici metinleri üzerinden yeni yolculuklara çıktık. Bu derste öğrencilerimiz, farklı metin türlerini okuyor, inceliyor, yorumluyor ve kendi metinlerini oluşturuyorlar. Yaptıkları yorumlar, hem düşünce dünyalarını hem de dil becerilerini geliştiriyor. Metin türleri ve paragrafta anlam konularını metin yorumlama ve yazma çalışmaları yaptırarak öğretmeyi amaçladığımız bu dersleri çok önemsiyor; öğrencilerimize bu derslerde okuma ve anlama becerisinin tüm eğitim yaşamı için ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz.