Günlük Yaşam Becerileri

Öğrencilerin yaşamı deneyimlemesi, kendini geliştirmesi ve hayata hazırlanmaları için yaşam becerileri oldukça önemlidir. Yaşam becerileri, bireylerin günlük yaşamın istekleriyle, zorluklarıyla ve engelleriyle etkin bir şekilde başa çıkmalarını sağlayan uyumlu ve olumlu davranış becerileridir. Bu beceriler verimli bir yaşam için bireyleri destekleyen, bireyin içinde bulunduğu durumlara daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olan ve öğrenilebilen becerilerdir. Çağdaş bireyler yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz bünyesinde 2016 yılından bu yana her sınıf düzeyinde istasyon çalışmaları şeklinde uygulanan “Günlük Yaşam Becerileri” öğretim programı ile öğrencilerimizin psikolojik sağlamlığını güçlendirecek kararlar vermelerini ve verdikleri kararları uygulayacakları destekleyici çalışmalar yapmalarını önemsiyoruz. Günlük Yaşam Becerileri İstasyonları: Dikiş, Su Tesisatı, Elektrik Tesisatı, Boya-Badana, Çay ve Kahve Yapımı, Mutfak Becerileri, Afetlerden Korunma, İlk Yardım, Adab-I Muaşaret, Bahçe Bakımı, Araba Bakımı, Ütü Yapımı, Marangozluk.