İstanbul Makerlab “Robotel Türkiye Projesi” Gezisi

Ulus MEF Lisesi Model Yapım Tasarım Kulübü ve Stratejik Algoritmik Düşünme Becerileri Kulübü” olarak İstanbul Makerlab’a “Robotel” hakkında bilgi edinme amaçlı gezi düzenledik.

Robotel Türkiye, özel ölçü ve niteliklerde 3 boyutlu yazıcılarla üretilmiş, ekonomik ve kullanılabilir “robotel” uygulamalarının paylaşıldığı bir platform olarak gönüllülerle çalışmaktadır. El ve kol protez ihtiyacı duyan engelli çocuklar için başlatılmış bu özel projeyle, öğrencilerimizi buluşturduk. Robotel Türkiye Projesinin  çıkış noktası; büyüme sürecini henüz tamamlamayan, bu sebeple de ömür boyu kullanabilecekleri pahalı protezler  takılamayan çocuklara ulaşmaktır.

Bu gezide MEF Lisesi öğrencileri, gönüllü katılımcı olarak Robotel Türkiye Projesinde yer almaya aday olmuştur.