Junior Model United Nations

Junior Model United Nations (JMUN), 12 – 14 yaş arası  öğrencilerin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerini tartıştıkları bir platformdur. Bu yıl Hisar Okullarında düzenlenen JMUN (Junior Model United Nations) konferansına 7. sınıflardan 6 öğrencimiz  ile katıldık.

Öğrencilerimiz “İnsan Hakları” konusunu komitelerinde tartışıp, sorunları paylaştılar, çözüm önerilerini sundular. Öğrencilerimiz  bu konferansa hazırlanırken Birleşmiş Milletlerin nasıl işlediğini de öğrenme fırsatı elde ettiler ve  Birleşmiş Milletler Konferansı’nın bir örneğini, modelini sergilediler.

Yurtdışından da çok sayıda öğrencinin katıldığı bu konferanstaki tüm çalışmalar İngilizce olarak yürütüldü.  Alınan kararlar, tartışmalar İngilizce olduğu için bu çalışma öğrencilerimize İngilizcelerini geliştirme fırsatı da sağladı.