Kültürel Öğelerle Farklılıklara Yolculuk

Ulus Kampüsü Ortaokulu, gelenekselleştirdiği Kültür Günü’nü  21 etkinlik 57 oturumla öğrencileriyle buluşturdu. Öğrenciler; bir yandan Anadolu ve Balkan seyirlik oyunlarıyla tanışırken bir yandan Anadolu medeniyetlerininin figürinleri çamurla hayat buldu. Başka bir oturumda öğrenciler gezegen dizilimleriyle ilgili önce çalışıp sonra kendi astronomi bilekliklerini yaptı. Latin danslarıyla neşelenip 80’lerin 90’ların müziklerini dinlediler. Bir başka oturumda belki de ömürlerinde ilk kez otantik görünümü ve farklı tınısıyla akordeonla tanıştılar ve örgü ördüler. Sessiz sinemada Türk edebiyatının hem yetişkin hem çocuk  ve gençlik alanlarının eserlerini anlattılar. Zıplatan bilgi yarışmasında genel kültürleriyle rakiplerine fark atmaya çalıştılar. Elbette geleneksel çocuk oyunları, çoraptan bez bebek yapımı, Şahmaran da unutulmazlar arasındaydı.