LGS Öncesi Hedef Belirleme Çalışmaları

Hedef belirlemek, bir işe başlamanın ve o işe motive olmanın ilk adımıdır. “Niçin/Neden Çalışmalıyım?” sorusuna bir cevabınız varsa belirlediğiniz bir hedef de vardır. Bu amaçla hedef belirleme hakkında farkındalık kazandırmak istediğimiz Bahçeşehir Kampüsü 8. sınıf öğrencilerimize iki aşamalı hedef belirleme çalışmamızı gerçekleştirdik. İlk aşamada öğrencilerimize Psikolojik Danışmanımız ile birlikte “Hedef Belirlemenin Önemi” hakkında seminer gerçekleştirdik. İkinci aşamamızda ise branş öğretmenlerimiz öğrencilerimize birebir görüşmeler yaparak geri bildirim verdiler. Görüşmemizde hedef belirlerken dikkat etmemiz gereken unsurlar ve gerçekçi hedef belirleme hakkında paylaşımlarda bulunduk.