Londra Gezisi

Ulus Kampüsü Lisesi İngilizce Drama Kulübümüzün kasım ayında düzenlediği “Shakespeare” temalı Londra gezimizi, İngilizce öğretmenlerimizin danışmanlığında başarıyla  gerçekleştirdik. İngiltere’nin kültür ve tarihini tanıma ve öğrenmekte oldukları yabancı dili pekiştirmenin yanı sıra, İngiliz Edebiyatının en önemli isimlerinden Shakespeare’in oyunlarını sergilediği Shakespeare Globe Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen 90 dakikalık bir atölye çalışmasına katılan öğrencilerimiz, “Romeo ve Jülyet”adlı eserin nasıl sahnelendiğini, duyguların sahnede nasıl ifade edildiğini tecrübe ettiler. Tiyatro merkezi olan Covent Garden’da “School of Rock” adlı müzikali de yerinde izleme fırsatı buldular.

Ayrıca,Londra’nın tarihi yapılarını rehber eşliğinde gezip tanıma fırsatı buldular. British Museum’da sergilenen tarihi eserler hakkında bilgi edinip genel kültürlerini geliştirme fırsatı yakaladılar.