Matematiksel Modellemeni Tasarla Proje Yarışmasında Türkiye Derecemiz

MEF Okulları Ulus Kampüsü 8. sınıf öğrencimiz Ege Gönenç Kıratlıoğlu, “İPSOMETRE” projesiyle ÜÇÜNCÜ oldu. Öğrencilerin matematiği daha anlamlı ve gerçek hayatla ilişkili öğrenmelerine yardımcı olması amacıyla İTÜ Okulları tarafından Türkiye çapında düzenlenen “Matematiksel Modellemeni Tasarla” proje yarışmasına 150 ye yakın proje katılmıştır.

Öğrencimiz Ege Gönenç Kıratlıoğlu, beş yıl önceki İsviçre gezisinde gördüğü fıskiyenin yüksekliğini ölçen aletten esinlenerek ve üçgenlerin benzerliğini kullanarak tasarladığı yükseklik ölçer modeli olan “İPSOMETRE” adlı projesi ile ilk 15’e girerek finalist olmuştu.

14 Ocak 2017 Cumartesi günü İTÜ Okulları İzmir Kampüsü’​nde final etabı gerçekleşen proje yarışmasında göstermiş olduğu performansından dolayı öğrencimiz ve danışman öğretmenimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.