MEF Lisesi Öğrencileri Geleceğin Okulunu Yaratıyor

Uluslararası Öğrenci İnovasyon Forumu 2020 (ISIF2020), dünyanın dört bir yanından ortaokul ve lise öğrencilerini, yaşadıkları ortak zorluklar hakkında diyalog kurmak ve COVID-19 salgınına yanıt verebilecek, geleceğe dönük öğrenim sistemleri ile 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılamak nihayetinde geleceğin okulunu yaratabilmek için okul refahını keşfetmek temasıyla bir araya getiriyor. COVID-19 salgını nedeniyle ISIF2020 bu yıl 11-12 Ağustos tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenleniyor. Bu prestijli forumda ülkemizi ISN2.0 projesi kapsamında Japonya’dan Ritsumeikan Uji Okulu ile eşleşmiş olan Ulus Kampüsü MEF Lisesi 10. sınıf öğrencileri Begüm Tanrıyaşükür, Onur Topçu, Berke Utku, Eda Deniz, Dilay Kalınoğlu, Batı Gözen, Yunuscan Pek, Özge Selen Tekin temsil ediyor. Öğrencilerimizi kutluyor ve şimdiden başarılar diliyoruz.

ISIF, 2015 yılında OECD Tohoku Okulu için bir ardıl proje olarak kurulan OECD tarafından desteklenen Japon Yenilikçi Okullar Ağı’nın (ISN) bir girişimidir. ISN’ye katılan öğrenciler, okul dışındaki çeşitli insanlarla işbirliği yaparak kendi toplumlarındaki ve bölgelerindeki zorlukların üstesinden gelmeye çalışır. Bu sürecin, OECD Learning Compass 2030 tarafından ifade edilen yeterlilikleri geliştirdiğine inanılıyor. OECD, projeye destek olarak araştırma tavsiyeleri sağlıyor. ISN, OECD liderliğindeki Future of Education and Skills 2030 projesinin bir üyesidir ve yenilikçi eğitim çerçevelerinin keşfedilmesine katkıda bulunur. ISIF2020’nin benzersiz bir özelliği, öğrencilerin ortak ajans kullanan herkesle kendi seslerini yansıtan akranları ve yetişkinlerle birlikte forumu oluşturmasıdır. Okul refahına ilişkin ISIF2020’den çıkan tartışma sonuçları, çeşitli katılımcı üyelerin planlama ve etkileşim merkezindeki öğrencilerle ortak çabalarının bir sonucu olacaktır.