MEF'te Sanat Devam Ediyor Lise Online Sergi - Eylül 2020

Ulus Kampüsü Görsel Sanatlar Öğretmenlerimizden Sergi İzleyicisine Mektup Var:

Sevgili İzleyici,
Biz Görsel Sanatlar öğretmenleri, bir çeşit hayalci misali, o yılın sanat yaşamını önce zihnimizde kurgularız. Sonra bu hayali gerçeğe dönüştürmek için öğrencilerimizle  haftalar süren bir yolculuğa çıkarız. Tuvallere, kağıtlara dökülen renkler akıl almaz hayallerin akıl alır hallerine dönüşür. Ancak 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda öyle bir şey oldu ki birden başka bir dünyaya uyanıverdik. Online buluşmalara dönüştü atölye yaşantılarımız. Ama merak etmeyin, vazgeçmedik sanatı yaşatmaktan. Her şeye rağmen yolumuza devam ettik. İşte bu sergideki ürünler bizim yüz yüze eğitim sürecimizdeki hayallerin gerçek olmuş halidir. Onlardan vazgeçemezdik çünkü sanat izleyicisine ulaşamazsa solar!

Sevgili İzleyici,
Bizi izle, bizi incele. sen baktıkça renklerimiz canlanacak, sen baktıkça çizgilerimiz güçlenecek. Bizi sensiz bırakma. İstedik ki sene başında dört başı mamur, biraz da sürprizli bir sergi ile sizi okulumuzda karşılayalım.  Ama olmadı. Baktık ki öğrencilerimizin renkleri çekmecelerde, dosyalarda soluyor, içimiz elvermedi. Varsın online olsun, sanat izleyicisine ulaşsın da!