Nesin Vakfı Permakültür Çalışması

Ulus Kampüsü Lisesi Sosyal Bilimler Kulübü Permakültür Birimi öğrencilerimizin organize ettiği Toplum Hizmeti Çalışması, 27 Kasım’da Nesin Vakfı Çiftliği’nde gerçekleştirildi. Çalışmamız, yaprak toplama, yaprak taşıma, kompost karıştırma, otları küçülterek taşıma, okulda topladığımız zeytin çekirdeklerini çiftlik sorumlusuna teslim etme biçimlerinde gerçekleşti. Öğrencilerimiz bu etkinlikte aynı zamanda çiftlik sorumlusu Güneş Sezgin’den sıcak ve soğuk kompost, bokaşi kompostu, doğal tarım, toprak oluşumu ve verimliliği gibi kavram ve uygulamalarla ilgili eğitim aldılar. Permakültür Birimi öğrencilerinin pilot uygulama olarak 10-A ve 10-B sınıflarıyla başlattığı toplum hizmeti çalışması, gönüllü olan tüm lise öğrencilerimizle ileriki tarihlerde devam edecektir.