MEF Lisesi - Bisschop Bekkers College Öğrenci Değişim Programımız Devam Ediyor

Okulumuzda “Öğrenci Değişim Programı” kapsamında, Hollanda’nın Eindhoven kentinde bulunan BISSCHOP BEKKERS COLLEGE ile birlikte beş senedir ‘Man vs Nature’ adlı ortak proje yürütülmektedir. Projenin ilk ayağı kapsamında Bisschop Bekkers College öğrencileri ve danışman öğretmenleri 19 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’a geldiler. Gelen konuk öğrenciler projede yer alan öğrencilerimiz tarafından misafir edildiler. Hollandalı öğrenciler bir hafta süren gezi sırasında çeşitli kurumları ve ilgili birimleri ziyaret ederek Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı deprem-sel gibi doğal afetler ve bunlarla başetme yöntemleri konusunda incelemeler yaptılar. Derslerimizi izlediler. Ayrıca ülkemizin kültürünü, tarihi yerlerini tanıyabilmek için İstanbul’daki bir çok tarihi yer ve mekanı gezdiler.

Projenin ikinci ayağı kapsamında öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz, proje ile ilgili çalışmalarını yürütümek üzere 16-22 Nisan 2018 tarihlerinde Hollanda’ya gideceklerdir.