Tarih-Coğrafya Perspektifiyle Ortaçağ'da Avrupa Sunumu

Ulus Kampüsü Lisesi Tarih öğretmenimiz Pınar Açan ve Coğrafya Öğretmenimiz Dilek Şekerli rehberliğinde Tarih – Coğrafya disiplinler arası iş birliği çerçevesinde 11 Mayıs 2020’de 10. sınıf öğrencilerimizle ”Tarih-Coğrafya Perspektifiyle Ortaçağ’da Avrupa” konulu etkinliğimizin ikincisini gerçekleştirdik. Tarih ve Coğrafya branşları olarak ortak paydamız ”Göç  ve Ekonomi Olguları”ydı.

Ortaçağ hangi olayla başlar? sorusundan hareketle çıktığımız yolculuğumuzda üç büyük soruya yanıt bulmaya çalıştık.

-Göç olgusu hangi durumlarda yine ve yeniden yaşanabilir? Şu an içinde bulunduğumuz zaman diliminde yaşanır mı?

-Kapalı tarım ekonomisi olgusunun benzeri bir durumu şu an içinde bulunduğumuz pandemi yaratabilir mi?

-Gelecekte yaşanabilecek olası göçlerin hangi nedenlerle olabileceğini öngörüyorsunuz?

Sosyal Bilimler Bölümü olarak 12 yıldır yürüttüğümüz Multi Disipliner Tematik Öğrenme yöntemiyle bir kez daha neden, niçin ve nasıl sorularını sormak bizi heyecanlandırdı, katılımcı öğrencilerimizi de meraklandırdı, düşündürdü ve birçok fikir üretmelerini sağladı.

Sorgulama ve düşünme yolculuğumuz bir sonraki etkinliğimizde de devam edecektir. Etkinliğimize katılan öğrencilerimize de katkılarından dolayı teşekkür ederiz