Teknoloji Canavara Dönüşmeden

Ulus Kampüsü Ortaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak öğrencilerimizin yaş dönemi özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlediğimiz temalarla yıl boyunca süren çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda 6. ve 7. sınıf düzeyinde bu dönemin teması olan “Sosyal Medya Kullanımı” kapsamında “Teknoloji Bağımlılığı” semineri düzenlendik. Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Klinik Psikolog Merve Hacıabdurrahmanoğlu tarafından verilen seminerde, öğrencilerimizle bağımlılık kavramının tanımı, teknolojik bağımlılıkların çeşitleri, hayatımızı nasıl etkilediği, teknoloji kullanım sürelerinin nasıl olması gerektiği ve teknoloji bağımlısı olmamak için yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler paylaşıldı.