Yazar - Okur - Oyun Buluşması

“Okuma eyleminin ve kitapların” özne olduğu “İnsan Okursa…” konulu Ulus Kampüsü 17. MEF Okulları Kitap Fuarı ve Söyleşi Günleri’nin onur konuğu, eserlerindeki masalsı dili, Türkçenin kullanımına dair özeni ve etkileyici üslubuyla, edebiyatın farklı türlerinde birbirinin tekrarı olmayan, yaratıcı ve özgün eserleriyle bizi bize anlatan, okuma keyfimizi bir kat daha artıran yazar Latife Tekin’di. Latife Tekin’le 26 Şubat 2020 Çarşamba günü Ulus Kampüsü Lisesi 10. sınıf öğrencilerimizin inceledikleri “Sevgili Arsız Ölüm” kitabı üzerine verimli bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşi bitiminde Latife Tekin kitaplarını imzaladı. Aynı gün Latife Tekin’in “Sevgili Arsız Ölüm” kitabından sahneye uyarlanan Nezaket Erden’in tek kişilik oyunu “Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit” okulumuzda sahnelendi. Oyunun sahnelenmesinden elde edilen gelir, kız çocuklarının okuması ve kadınlarımızın hakları için mücadele eden STK’lere bağışlanacak.

Latife Tekin’e ve Nezaket Erden’e bu keyifli söyleşi ve oyun için teşekkür ederiz.