Yediklerimiz Biyolojik Kimliğimizdir

Ulus Kampüsü Ortaokulu Fen Bilimleri Bölümü tarafından öğrencilerimizin beslenme alışkanlıklarını belirlemek ve dengeli beslenme farkındalığı yaratmak amacıyla, çalışmalar planladık. Çalışmanın ilk basamağında öğrencilerimize “Yediklerimiz Biyolojik Kimliğimizdir.” başlıklı bir anket çalışması uyguladık. Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emre Çenesiz’in katkıları ile öğrencilerimizin beslenme alışkanlıkları ve dengeli beslenmenin sağlığımız için önemi konulu bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşide öğrencilerimiz, merak ettikleri soruları uzmanımız ile paylaşarak daha sağlıklı bir yaşam için her besin ögesinden yeterli miktarda almanın önemini fark etmiş oldular.