Amerika Matematik Yarışmalarından AMC8'de Bölge Birincisiyiz

MEF Okulları Ulus Kampüsü 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle 60 yıllık geleneği olan ve Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından düzenlenen AMC8 yarışmasına katıldık.

Ortaokul ve lise öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin üniversite öncesindeki matematik bilgisini güçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler ve okullar yarışma sonucunda değişik kategorilerde ödül kazanmaktadırlar.

Bu yıl online ve eş zamanlı olarak webcam kayıtlarıyla uygulanan bu yarışmada, okul içerisinde;

1. olan ve altın madalya kazanan öğrencilerimiz;  Ege Gönenç Kıratlıoğlu-Yunus Şadi Kılıç

2. olan ve gümüş madalya kazanan öğrencilerimiz; Arda Doksanoğlu-Atahan Akyüz-Kuzey Dönmez

3. olan ve bronz madalya kazanan öğrencilerimiz;  Cem Polatoğlu-Salim Cem Eşki-Serhan Arslan’dır.

Yarışma sonucunda MEF ORTA OKULU “BÖLGE BİRİNCİSİ” olmuştur.

Öğrencilerimizi ve destek veren tüm matematik bölümü öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.