Fiziksel Yapı

İstanbul’da Ortaköy ile Ulus’u birleştiren Ulus Mevkii’inde 36.000 m² kapalı alan üzerine her türlü bilimsel, teknolojik ve estetik ölçütler gözetilerek yapılandırılan MEF Eğitim Kampüsü eğitim – öğretim faaliyetlerinin amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla özel olarak projelendirilmiştir.

MEF Okulları’nın kuruluş çalışmaları esnasında “2000’li yılların istediği özelliklere sahip bireyler nasıl bir okulda yetiştirilmelidir?” sorusuyla yola çıkılmış, bu sorunun yanıtını bulmak için başta Amerika, İngiltere, Almanya ve Japonya olmak üzere pek çok ülkenin eğitim sistemleri yerinde incelenerek bu ülkelerin eğitim uzmanları ile işbiriği yapılmıştır.

Elde edilen bilgi ve dokümanlar; öğretim üyeleri, eğitim uzmanları ve eğitim yöneticilerinden oluşan 30 kişilik bir komisyon tarafından değerlendirilerek okulun eğitim-öğretim programlarıfiziki yapısı ve donanımıbelirlenmiştir. Böylece 2000’li yılların gerektirdiği donanıma sahip bireyleri yetiştirmek üzere; vizyonu, misyonu ve hedefleri çağdaş normlara göre saptanmış MEF Anaokulu, İlköğretim Okulu, Lise ve yabancı uyruklu ailelerin çocuklarına hizmet veren Uluslararası Okul hayata geçirilmiştir.