MEF Lisesine Hoş Geldiniz,

MEF Okulları olarak vizyonumuz eğitimde öncü, yeniliklere açık bir model oluşturmaktır. Bu vizyondan hareketle amacımız öğrencilerimizi; sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknoloji ile barışık, yararlı hobileri olan, estetik beğenileri gelişmiş, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkeleri ile demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı, yaşamında onurlu, görevlerinde sorumlu, çalışmalarında uyumlu ve eylemlerinde inisiyatifle hareket eden bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Niceliğin değil, niteliğin; sonucun değil, sürecin daha önemli olduğunun farkında olarak, öğrencilerimizi akademik anlamda birbirleriyle mukayese etmeden onların kendi içindeki gelişimlerinin çok daha anlamlı olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Onları hedeflerine ulaştırabilmek için  özgün eğitim programları, tam öğrenme yöntemi, farklılaştırılmış öğretim, etkinlik programları, sosyal sorumluluk projeleri, ulusal ve uluslararası programlar (IB ve IGCSE), 21. yüzyıl becerileri, eleştirel düşünce v.b içerikleri kullanarak, bütünleşmiş ve disiplinler arası eğitim uygulamalarıyla  nitelikli ve iyi insan yetiştirme gayreti içindeyiz.

Bu misyona yönelik enerjimizi MEF’li gençlerin hayal güçlerinden, onlara duyduğumuz güven ve sevgiden, onlarla kurulacak  aydınlık geleceğe inancımızdan alıyoruz. Çünkü dünyayı gençler değiştirebilir ve güzelleştirebilir.

Sevgili Gençler!

Lise yaşamınızda kuracağınız samimi dostluklardan alacağınız güçle,  tarihe not düşecek bireyler olma yolculuğunuzun ilk adımını atacağınız MEF Lisesinde elinize kalemi alıp geleceğin resmini çizme zamanı… Bizler, bu yolculukta sizlere büyük bir keyif ve gururla eşlik edeceğiz.

Yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Fikret Mulhan
Kampüs Müdürü