2022-2023 Eğitim-Öğretim Ücretleri

Sayın Velimiz,

Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilerek, mutlu, başarılı ve sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmaları çabamızda, bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz destek, iş birliği ve güven için teşekkür eder,  yeni öğretim yılında da birlikte olmayı dileriz.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı okul ücretlerimiz, taksitli ve peşin ödeme seçenekleriyle EK-1’de sunulmuştur.

Okulumuzda kesin kayıt sürecinin 14 Mart 2022’de başlayacağını belirtir, peşin ve taksitli ödeme seçeneklerini aşağıda dikkatinize sunarız.

Peşin ödeme yapacak velilerimiz, EK-1’de de belirtildiği üzere;

* 31  Mart 2022’ye kadar %15 peşin ödeme indiriminden yararlanarak kayıtlarını yenileyebilirler.

* 01 Nisan-06 Mayıs 2022’ye kadar, %8 peşin ödeme indiriminden yararlanarak kayıtlarını yenileyebilirler.

* 07 Mayıs-30 Haziran 2022’ye kadar, %5 peşin ödeme indiriminden yararlanarak kayıtlarını yenileyebilirler.

Peşin ödeme seçeneklerini tercih eden velilerimizin; (Bankalarla

• 31 Mart 2022 tarihine kadar İş Bankası kredi kartları ile peşin/tek çekim yapılan ödemelere vade farksız 8 taksit yapılacaktır.
  • 31 Mayıs 2022 tarihine kadar Yapı Kredi Bankası kredi kartları ile peşin/tek çekim yapılan ödemelere vade farksız 5 taksit yapılacaktır.
  • Diğer banka kredi kartları ile ödeme yapmak isteyen velilerimiz ise tek çekim yaparak peşin ödeme indirimlerinden faydalanabilirler.

Bankalarla yapılan anlaşmalar gereği belirtilen tarihlerden sonra peşin fiyatına taksitle ödeme avantajından yararlanılamayacağını önemle hatırlatırız.

Taksitli ödeme yapmak isteyen velilerimizin okul ücretinin peşinat tutarını (EK-1’deki tavsiye edilen planlamaya göre) 14 Mart-30 Haziran 2022 tarihleri arasında ödeyerek, okulumuz kayıt biriminde işlemlerini tamamlamaları önemlidir. Ancak, MEF Fen ve Teknoloji Lisesi hazırlık sınıfı ve 9. sınıf kayıtları için MEB sınav takvimi esas alınacaktır. MEF Ortaokulundan MEF Lisesine geçişlere yönelik olarak lise müdürlüklerimizce ayrıntılı bilgilendirme mektubu ayrıca gönderilecektir.

• Taksit ödemeleriniz, Yapı Kredi Bankası Ortaköy Şubesi aracılığında adınıza açılacak banka hesabı ile yapılabilecektir. Her velimiz için banka hesabı açıldığında, banka tarafından, taksitlerin toplamı kadar kredi limiti tahsis edilmektedir.
  • Banka sözleşmesi yapacak olan velilerimiz kayıt yenilemeye gelmeden önce aşağıdaki linkten sorgulama yaparak kredibilitelerini öğrenmelidirler.

• Banka sözleşmesi yapamayan ya da banka tarafından sisteme kabul edilemeyen velilerimizin;

ÖDEMELERİNİ PEŞİN OLARAK YAPMALARI HALİNDE KAYIT İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞEBİLECEKTİR.

• Banka sözleşmesi için gerekli evraklar okulumuzdaki banka yetkililerinden öğrenilebilecektir.
  • 2021-2022 yılının ödemelerini tamamlamayan velilerimizin 2022-2023 eğitim öğretim yılı için kayıt yenileme işlemleri yapılamayacaktır.
  • “Kayıt Yenileme” işlemleri, ödeme koşullarının gerçekleştirilmesi halinde yapılabilecektir.
  • MEB Özel Okullar Öğrenci Kayıt Formu ve KVKK Aydınlatma Metninin, ilgili resmi devlet kurumlarınca doldurulması istenmektedir. Bu nedenle formlar, her bir öğrenci ve veli/vasi için doldurulmalıdır. Bu formların kayıt aşamasında imzalanarak, kayıt birimimize elden teslim edilmesi
  • Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği MADDE 56 gereğince, kayıt çekme işlemlerinde, toplam okul ücretinin %10’u kadar kesinti yapılır.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği MADDE 56 – (1) (Mülga:RG-13/1/2017-29947) (2) (Mülga:RG-13/1/2017-29947) (3) (Mülga ibare:RG-13/1/2017-29947) (…) (Değişik ibare: RG-13/1/2017-29947) Kurumlara (Mülga ibare:RG-12/4/2016-29682) (…) kaydolan öğrenci ve kursiyerlerden;

1. (Değişik: RG-21/7/2012-28360) Öğrenim ücretini yıllık olarak belirleyen okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, özel eğitim okulu, ortaöğretim okullarında (Mülga ibare:RG-20/6/2017- 30102) (…) öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin %10 ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.

Kayıt yenileme işlemlerinizin 14 Mart- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılabilmesi konusunda vereceğiniz destek için teşekkür eder; yeni eğitim-öğretim yılında da sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

MEF Okulları Genel Müdürlüğü

İlkokul - Ortaokul - Lise
Eğitim-Öğretim (Yıllık)   95.683 TL + KDV
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)     7.460 TL + KDV
Fen ve Teknoloji Lisesi
Eğitim-Öğretim (Yıllık) 100.467 TL + KDV
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)     8.417 TL + KDV
IGCSE Programı (9. Sınıf)
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)   24.339 TL + KDV
IGCSE Programı (10. Sınıf)
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)   15.792 TL + KDV
IB Diploma Programı (11. Sınıf)
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)   15.792 TL + KDV
IB Diploma Programı (12. Sınıf)
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)   24.339 TL + KDV

Not: Kayıt yenileme tarihlerine bağlı kalınması esastır. Duyurulan kayıt süreleri sona erdikten sonra açık kontenjanlara dışarıdan öğrenci alınacağından, süresi içinde kayıtları yenilenmeyen öğrencilerimiz, kayıt yaptırma haklarını kaybedebileceklerdir.

Anaokulu (Yarım Gün)
Eğitim-Öğretim (Yıllık) 45.204 TL + KDV
Yemek (+1 Sabah Kahvaltısı) (Yıllık)   8.251 TL + KDV
Ders Kitapları, Eğitim Materyalleri (Yıllık)   1.748 TL + KDV