MEF İlkokulu (Ulus) Kayıt Sayfası

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Kabulü

• MEF Anaokulunu bitiren öğrencilerin anaokulundaki değerlendirmeleri dikkate alınarak kayıtları yapılır.
  • İlkokul 1. sınıfa kurum dışından başvuran öğrenciler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından yapılan tanıma çalışması sonucunda kayıt komisyonunun değerlendirmeleri ile kayıt hakkı kazanırlar.
  • İlkokul 2. ve 3. sınıflara öğrenci alımında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından yapılan tanıma çalışmasının yanı sıra öğrencilerin seviyelerine uygun olarak okuma-anlama ve dört işlem becerilerini değerlendiren bir uygulama yapılır.
  • İlkokul 4. sınıflara, öğrenci alımında 3. sınıfı kapsayan bilgilerden oluşan ve okul yönetiminin belirleyeceği esaslar çerçevesinde düzey belirleme sınavı uygulanır.
  • Aynı gün Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından öğrenci tanıma çalışması yapılır.
  • Kayıt-Kabul Komisyonu sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt yapılır.
  • 2.,3. ve 4. sınıflara kayıt olacak öğrencilerin ingilizce düzeylerini belirlemek üzere bir çalışma yapılır.

Kayıt – Kabul Süreci

• Kayıt yaptırmak isteyen aday veliler Kayıt Birimine başvurur ya da web sayfası üzerinden online Başvuru Formunu doldurur.
  • Kayıt danışmanları tarafından aday velilere kayıt kabul süreci ile ilgili bilgilendirme yapılır. Uygulama ve görüşmeler hakkında gerekli bilgiler ve randevular verilir.
  • Okul yönetimi okul tanıtım randevusu verilen veliyle buluşarak okul tanıtımını yapar.
  • İlkokula başvuran tüm öğrencilere Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından tanıma çalışması uygulanır.
  • İlkokul 2. ve 3. sınıflara başvuran öğrencilere tanıma çalışması sonrasında seviyelerine uygun olarak okuma-anlama ve dört işlem becerilerini değerlendiren bir uygulama yapılır.
  • İlkokul 4. sınıfa başvuran öğrencilere seviyelerine uygun ve okul yönetiminin belirleyeceği esaslar çerçevesinde düzey belirleme sınavı uygulanır.
  • Kayıt-Kabul Komisyonu sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt onayı verilir.

Okullararası Geçiş Süreci

• MEF İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin, ilkokul yönetimi ve öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda, MEF Ortaokuluna doğrudan geçiş hakkı vardır.

Kayıtlar için telefon: (0212) 362 26 33
Dahili Hatlar: 1411