MEF Ortaokulu (Ulus) Kayıt Sayfası

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Kabulü

MEF Okulları, eğitim ve öğretim felsefesini öğrencinin ‘birey’ olarak gelişimi temelinde yapılandırır. Okulumuza başvuran öğrenciler; akademik başarı, tutum ve davranışlarına göre değerlendirilirler. MEF Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına öğrenci kabulü, “MEF Ortaokulu Seviye Belirleme Sınavı” ve “PDR Öğrenci Tanıma Çalışması” ile yapılmaktadır.

Ortaokul sınıflarına alınacak aday öğrenciler; ÖDYF-1 (Öğrenci Değerlendirme- Yönlendirme Formu) ve ÖDYF- 2 adı verilen sınava tabi tutulur.

• ÖDYF-1: sözel, sayısal ve soyut akıl yürütme becerilerini değerlendiren sorulardan oluşmaktadır.
  • ÖDYF-2: sözel ve sayısal alanda müfredat bilgisini değerlendiren sorulardan oluşmaktadır.
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından öğrenciyle görüşme yapılır.
  • Kayıt-Kabul Komisyonu sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt yapılır.

Aday Öğrenci Değerlendirme Gününün Belirlenmesi:

MEF Ortaokulu Seviye Belirleme Sınavı, yüzyüze ve online olmak üzere iki şekilde de planlanlanabilmektedir. Aday öğrencimiz için randevu oluşturulurken sınava katılım durumu (yüzyüze/online) belirlenir. Yüzyüze sınavlar, okul ortamında covid tedbirleri alınmış sınıflarda bireysel olarak yapılır. Online sınavlar, Google Meet aracılığıyla gerçekleştirilir. Ayrıntılı bilgi, sınav randevusu oluşturulduğunda aday veli ve aday öğrencimizle paylaşılır.

Kayıt – Kabul Süreci

• Kayıt yaptırmak isteyen aday veliler, Kayıt Birimine başvurur ya da web sayfası üzerinden Başvuru Formunu online doldurur.
  • Kayıt danışmanımız tarafından aday veliye, uygulama ve görüşmeler hakkında gerekli bilgiler verilir.
  • Okul müdürlüğü tarafından bilgilendirilmek üzere, aday veli (online/yüzyüze) görüşmeye davet edilir.

Kayıtlar için telefon: (0212) 362 26 33
Dahili Hatlar: 1411 – 1412