Kariyer Planlama

Doğru Seçimler Yapabilme…

MEF Lisesi’nde “kariyer planlama” çalışmalarıyla öğrencilerin gerçekçi ve kendi özelliklerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olunmaktadır. MEF Lisesi öğrencileri için kariyer planlama, 9. sınıftan itibaren başlar ve üniversite tercihlerine kadar devam eder.

• 10. sınıfın başlangıcından itibaren öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmektedir.
  • Öğrencilere düzenli ve sürekli olarak üniversite ve yükseköğretim programlarının tanıtımları yapılmaktadır. Bu amaçla Üniversitelerle Buluşma Günleri düzenlenir. Yıl içinde çeşitli üniversiteler ve bu üniversitelerin bölümleri ile ilgili öğrencilerimiz bilgilenirilirler.
  • Öğrenci velileri de çeşitli zamanlarda okula davet edilerek, sınav sistemi, alan seçimi ve sınav kaygısı gibi konularda bilgilendirilmektedir.
  • 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin okulda ve gittikleri dershanedeki performansları yakından izlenmekte, bu izleme sonuçlarına göre öğrenciyle birlikte, geleceğe yönelik stratejiler oluşturulmaktadır.
  • 12. sınıf öğrencileri, en çok istedikleri meslek alanlarında 1 yarım gün süresince iş yeri stajlarına katılmaktadır. Meslek stajlarının amacı, öğrencilerin seçmeyi düşündükleri meslekleri, uygulama alanlarında gözlem yapmalarını ve tanımalarını sağlamak, gerçekçi kararlar oluşturmalarına yardımcı olmaktır.
  • 12. sınıf öğrencilerinin, tercihler konusunda ailesi ve kendisiyle yapılan görüşmeler aracılığı ile gerçekçi ve kendi özelliklerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olunmaktadır.