MEF Lisesi (Ulus) Kayıt Sayfası

Hazırlık Sınıfı Başvuruları İçin

MEB  tarafından 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak Liseye Geçiş Sınavı sonuçları dikkate alınarak okulumuzun belirleyeceği taban puana göre öğrenci alımı yapılacaktır. Kayıt yaptıran öğrencilere Hazırlık Yeterlilik Sınavı uygulanacaktır. Bu sınavı geçemeyen öğrenciler Hazırlık Programına başlarlar.

9.Sınıf Başvuruları İçin

MEB  tarafından 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak Liseye Geçiş Sınavı sonuçları dikkate alınarak okulumuzun belirleyeceği taban puana göre öğrenci alımı yapılacaktır. Kayıt yaptıran öğrencilere Hazırlık Yeterlilik Sınavı uygulanacaktır. Bu sınavı geçen öğrenciler 9.sınıfa başlarlar.

Nakil gelecek hazırlık sınıfını okumuş öğrenciler için kontenjan dahilinde, sınava girilen yılın MEB  Liseye Geçiş Sınavı sonucuna göre ve MYT(MEF Yetenek Testi) sınav sonucuna göre öğrenci alımı yapılacaktır.

– Taban puan ilanından sonra başvuru formu dolduran öğrenciler arasından puan üstünlüğüne göre bir sıralama yapılarak, veli ve öğrenci kesin kayıt için okula davet edilecektir.

– MEB Merkezi Sınav Sonuç puanına göre kontenjan dahilinde değişik oranlarda başarı bursu verilecektir. Tüm burslar eğitim-öğretim ücreti üzerinden verilmektedir. Burslarla ilgili aşağıda bilgileri bulunan okul yöneticilerimiz ile görüşebilirsiniz.

– Kampüs turu için görevli çalışanlarımız, akademik tanıma için okul yöneticilerimiz birebir destek vermektedirler.

10-11.Sınıflar

2020-2021 Eğitim-öğretim yılı kayıt sürecinde MEF Lisesi 10 ve 11.sınıflara sınırlı sayıda öğrenci alınacaktır. Aşağıda belirtilen tarihte yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilerde geldiği okulda disiplin cezası almamış olması,  geçmiş dönemlerden sorumlu dersi olmaması ve ağırlıklı ortalamasının en az 70 olması (yarıyıl ve yıl sonu) şartı aranır.

Tarih Başlama Saati Bitiş Saati İçeriği
08 Şubat 2020 Cumartesi 10.00 11.30 Türkçe, Matematik, Fen/Sosyal

12.Sınıflar

12. Sınıflarımıza yeni kayıt öğrenci alınmayacaktır.

IB Başvuruları İçin

Lisemizin IB Programına, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 11. sınıfa geçen öğrenciler başvurabilir. Aşağıda belirtilen tarihte yapılacak IB Giriş Sınavında başarılı olan öğrencilerde geldiği okulda disiplin cezası almamış olması,  geçmiş dönemlerden sorumlu dersi olmaması ve ağırlıklı ortalamasının en az 70 olması (yarıyıl ve yıl sonu) şartı aranır.

Tarih Başlama Saati Bitiş Saati İçeriği
08 Şubat 2020 Cumartesi 09.00 12.15 İngilizce-Matematik

* IB Sınavına girecek öğrencilerin yanlarında hesap makinesi getirmeleri gerekmektedir.

Telefonla bilgi veya randevu almak için hafta içi her gün: 08.30-16.00

Bilgi İçin MEF Lisesi Yöneticileri:

Okul Müdürü Fikret MULHAN 0 530 962 86 32 mulhanf@mef.k12.tr
Müdür Yardımcısı Yasemin YILDIRIM ŞAHİN 0 212 362 26 33/1232 yildirimy@mef.k12.tr
Müdür Yardımcısı Dr. Erdener YUMURTACI 0 212 362 26 33/1233 yumurtacie@mef.k12.tr
Sekreterlik 0 212 362 26 33/1230 meflisesi@mef.k12.tr

Bizi Takip Edin