MEF Ortaokulu (Ulus) Kayıt Sayfası

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Kabulü

• MEF Okulları, eğitim ve öğretim felsefesini öğrencinin ‘birey’ olarak gelişimi temelinde yapılandırır. Okulumuza başvuran öğrenciler; akademik başarı, tutum ve davranışlarına göre değerlendirilirler.
  • MEF Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına öğrenci kabulü, “Seviye Belirleme Sınavı’”ve “Öğrenci Tanıma Çalışması” ile yapılmaktadır.

Ortaokul sınıflarına alınacak aday öğrenciler; ÖDYF-1 ve ÖDYF- 2 adı verilen sınava tabi tutulur.

• ÖDYF-1: sözel, sayısal ve soyut akıl yürütme becerilerini değerlendiren sorulardan oluşmaktadır.
  • ÖDYF-2: sözel ve sayısal alanda müfredat bilgisini değerlendiren sorulardan oluşmaktadır.
  • Kayıt-Kabul Komisyonu sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt yapılır.

Kayıt – Kabul Süreci

• Kayıt yaptırmak isteyen aday veliler Kayıt Birimine başvurur ya da web sayfası üzerinden online Başvuru Formunu doldurur.
  • Kayıt danışmanları tarafından veliye, uygulama ve görüşmeler hakkında gerekli bilgiler ve randevular verilir.

Okullararası Geçiş Süreci
MEF Ortaokulu öğrencileri doğrudan liseye kabul edilir. IGSCE ve IB diploma programına ise, kontejan oranında MEF Lisesi’ne kayıt hakkı elde edenler arasında yapılan sınavda başarılı olanlar kabul edilir.

Kayıtlar için telefon: (0212) 362 26 33
Dahili Hatlar: 1411 – 1412