MEF Ortaokulu (Ulus) Kayıt Sayfası

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Kabulü

• MEF Okulları, eğitim ve öğretim felsefesini öğrencinin ‘birey’ olarak gelişimi temelinde yapılandırır. Okulumuza başvuran öğrenciler; akademik başarı, tutum ve davranışlarına göre değerlendirilirler.
  • MEF Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına öğrenci kabulü, “Seviye Belirleme Sınavı’”ve “Öğrenci Tanıma Çalışması” ile yapılmaktadır.

Ortaokul sınıflarına alınacak aday öğrenciler; ÖDYF-1 (Öğrenci Değerlendirme- Yönelendirme Formu) ve ÖDYF- 2 adı verilen sınava tabi tutulur.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından öğrenciyle görüşme yapılır.

• ÖDYF-1: sözel, sayısal ve soyut akıl yürütme becerilerini değerlendiren sorulardan oluşmaktadır.
  • ÖDYF-2: sözel ve sayısal alanda müfredat bilgisini değerlendiren sorulardan oluşmaktadır.
  • Kayıt-Kabul Komisyonu sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt yapılır.
  • Kayıt sonrasında öğrenciye İngilizce yeterlilik sınavı yapılır.

Kayıt – Kabul Süreci

• Kayıt yaptırmak isteyen aday veliler, Kayıt Birimine başvurur ya da web sayfası üzerinden Başvuru Formunu online doldurur.
  • Kayıt danışmanları tarafından aday veliye, uygulama ve görüşmeler hakkında gerekli bilgiler verilir.
  • Okul müdürlüğü tarafından bilgilendirilmek üzere, aday veli görüşmeye davet edilir.

Aday Öğrenci Değerlendirme Gün ve Saatleri:
Aday öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı ve Öğrenci Tanıma Çalışması, aşağıda beliritilen gün ve saatlerde randevu ile yapılır.

• Salı, saat 10.00
  • Perşembe, saat 13.00
  • Cumartesi, saat 10.00

Beliritilen günlerin yanı sıra MEF Ortaokulu (Ulus) öğrenci kabul sınavı, 08. Şubat 2020 tarihinde yapılacaktır.

Kayıtlar için telefon: (0212) 362 26 33
Dahili Hatlar: 1411 – 1412