Advanced Placement (AP) Programı

Advanced Placement programı ile öğrencilerimiz kendilerini lise yıllarında üniversitede karşılaşacakları eğitim seviyesine hazırlama fırsatı yakalıyorlar, özellikle yurt dışı üniversite başvurularında önemli bir avantaj elde ediyorlar.

Neden AP?

AP programı College Board tarafından uygulanmakta olan bir eğitim programıdır. Başta ABD olmak üzere 60’tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. Bu program sayesinde öğrenciler lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden bazı üniversitelerde muaf olma olanağına sahip olabilmektedirler. Okulumuzda, öğrencilerimiz AP programındaki dersleri alabilmektedirler.

Advanced Placement (AP-İleri Düzey Yerleştirme Programı) College Board tarafından düzenlenmekte olup, öğrencilere lisedeyken, üniversite seviyesindeki dersleri alma olanağı sağlamakta, bu dersler sayesinde eleştirel düşünme, sağlam argümanlar oluşturma ve çok yönlü düşünme becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. AP dersleri almış olmak; yurt dışı üniversite başvurularında öğrencinin kendisine yüksek hedefler koyduğunu, zorlu bir müfredatın altından kalkabildiğini gösterdiğinden üniversitelere başvurularda önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Okulumuz aynı zamanda AP sınav merkezidir.

AP (Advanced Placement) sınavları her yıl Mayıs ayının ilk iki haftası yapılmaktadır.  Sınavlara okulumuz öğrencilerinin yanı sıra dışardan öğrenciler de katılabilmektedir.  Sınavlara okulumuz dışından katılan öğrenciler EXAM ONLY olarak başvuru yapabilmektedirler.

AP Programına Kayıt Şartları

• AP Programında açılacak olan dersler, dersi seçen öğrenci sayısına ve okul planlamalarına bakılarak değerlendirilir ve açılacak dersler ve seviyeleri ona göre belirlenir.
  • Okulumuzda AP dersinin açılabilmesi için en az 12 öğrenci kayıt yaptırmış olmalıdır.
  • AP Dersine kaydolan öğrenci yıl sonuna kadar kaydolduğu derste kalır. Sene içinde ders değiştiremez.
  • Öğrencinin AP almak istediği derslerin ağırlıklı yıl sonu ortalamasının en az 80 ve üzeri olması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin akademik yeterliliği konusunda ilgili ders öğretmenlerinin görüşünün olumlu olması gerekmektedir.
  • Öğrencinin disiplin puanının düşmemiş olması gerekmektedir.

Okulumuzda aşağıdaki dersler öğrencilerimize sunulmakta ve en az 12 öğrencinin kayıt yaptırdığı dersler açılmaktadır.

• Calculus AB-BC
  • Biology