Bilişim ve Eğitim Teknolojileri

MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen, bilişim teknolojilerini kullanmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amacı gerçekleştirmek için Bilgisayar Bilimi  dersinde, Yazılım Teknolojileri ve Robotik Kulübünde, FRC Robotik Kulübünde, Drone ve Kodlama  kulübünde çalışmalarımız yürütülecektir.

Bilgisayar Bilimi Dersimizde işlediğimiz konular, Etik Güvenlik ve Toplum, Problem Çözme ve Algoritmalar, Bilgisayar Programlama (Python), Proje Geliştirme konularından oluşmaktadır. Öğrencilerimizin en az bir Programlama Dilini (Python) çok iyi derecede öğrenmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz ayrıca istekleri doğrultusunda  Java , C# gibi Programlama Dillerini öğrenmeleri bu dillerle de proje geliştirmeleri  teşvik edilecektir. Arduino, Raspberry Pi gibi Robotik kitleri ile proje geliştirmeleri de sağlanacaktır.
Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Bölümü olarak  Fen ve Teknoloji Lisesi Öğrencilerimize;

• Yazılım, kodlama, robotik, mekatronik alanlarında kullanıcı değil  üretici olmaya,
  • Sorunları çözmeleri, inovatif çözümler aramaları ve potansiyellerini kullanmaları için sınırlarını zorlamaya,
  • Gerçekçi mühendisliğe ve  gerçekçi bilim İnsanı olmaya,
  • Geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve topluluk liderleri olmalarına,
  • Hayatı değiştirecek hayallerine, öğretici tecrübelerle ilham verecektir.

Bilişim Teknolojileri alanında belirli konularda uzmanlaşmak isteyen ve Bilişim Teknolojileri konusunda çeşitli proje yarışmalarına hazırlanmak isteyen öğrencilerimizle kulüp çalışmalarını yürütülecektir. Kulüp çalışmalarında öğrencilerimizin hazırladıkları  projeler Ulusal ve Uluslararası alanlarda ve yarışmalarda  sergilenecektir.
Öğrencilerimizin araştırma, ödev ve proje yapabilmeleri için Bilgisayar laboratuvarımız, MEF TECH alanımız her zaman öğrencilerimizin kullanımına açık olacak, ihtiyaç duydukları anda öğrencilerimiz tarafından kullanılacaktır.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube