Bilişim ve Eğitim Teknolojileri

MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen, bilişim teknolojilerini kullanmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amacı gerçekleştirmek için Bilgisayar Bilimi, Mekatronik Sistemleri, Java ile Programlama  derslerinde, Yazılım Teknolojileri ve Robotik Kulübünde, FRC Robotik Kulübünde, Drone ve Kodlama  kulübünde çalışmalarımız yürütülmektedir.

Öğrencilerimizin en az bir Programlama Dilini (Python, Java) çok iyi derecede öğrenmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz ayrıca istekleri doğrultusunda  C++ , C# gibi Programlama Dillerini öğrenmeleri bu dillerle de proje geliştirmeleri  teşvik edilmektedir. Arduino, Raspberry Pi gibi Robotik kitleri ile proje geliştirmeleri de sağlanmaktadır.

Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Bölümü olarak  Fen ve Teknoloji Lisesi Öğrencilerimize;

• Yazılım, kodlama, robotik, mekatronik alanlarında kullanıcı değil  üretici olmaya,
  • Sorunları çözmeleri, inovatif çözümler aramaları ve potansiyellerini kullanmaları için sınırlarını zorlamaya,
  • Gerçekçi mühendisliğe ve  gerçekçi bilim insanı olmaya,
  • Geleceğin mühendisleri , bilim insanları ve topluluk liderleri olmalarına,
  • Hayatı değiştirecek hayallerine, öğretici tecrübelerle ilham verecektir.

Bilişim Teknolojileri alanında belirli konularda uzmanlaşmak isteyen ve Bilişim Teknolojileri konusunda çeşitli proje yarışmalarına hazırlanmak isteyen öğrencilerimizle kulüp çalışmalarını yürütülmektedir. Kulüp çalışmalarında öğrencilerimizin hazırladıkları  projelerin ulusal ve uluslararası alanlarda ve yarışmalarda  sergilenmelerini hedeflemekteyiz.

Öğrencilerimizin araştırma, ödev ve proje yapabilmeleri için Bilgisayar laboratuvarımız, MEF TECH alanımız  her zaman öğrencilerimizin kullanımına açık tutulmaktadır,  ihtiyaç duydukları anda öğrencilerimiz tarafından kullanılmaktadır.