Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Kulüpleri

Kulüp Adı: FRC Robotik Kulübü

Kulüp Amacı: FRC (FIRST Robotics Competition ) “Zeka İçin Spor ” sloganıyla ortaya çıkan, her sene 15-18 yaş grubu için düzenlenen uluslararası bir robot yarışmasıdır. FIRST ‘öğrencilere hayat değiştiren öğretici tecrübeleri sağlamak için verdiği uğraşları desteklemektedir. FIRST Robotik Yarışmaları öğrencileri sorunları çözmeleri, inovatif çözümler aramaları ve potansiyellerini kullanmaları için sınırları zorlamaya teşvik etmektedir.  Bu Program bir öğrencinin yaşayabileceği “gerçekçi mühendisliğe” en yakın tecrübedir. FIRST öğrencilere; öğretmenler, yöneticiler, mentorlar, koçlar ve veliler ile birlikte çalışma ortamı sağlayarak geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve topluluk liderleri olmak için ilham vermektedir.

FRC dünyanın en prestijli robotik yarışmalarından biridir. Turnuva uluslararası bir platformda yapılmaktadır. FRC, FLL Jr ve FLL robotik turnuvalarının devamı niteliğindedir.  FRC kulübünde her yıl FIRST tarafından belirlenen tema ve kurallar çerçevesinde robot tasarımı yapılmaktadır. Öğrenciler 8 hafta süren robot hazırlık sürecinin ardından mart ayında 3 gün süren turnuvaya katılır. Turnuva sonunda öğrencilerimiz sertifikalarını alırlar. Kulüp içerisinde mekanik, elektronik, kodlama, sosyal medya hesaplarının yönetimi, sponsorluk görüşmeleri, tasarım vb. farklı alanlarda görev alabilirsiniz.

Kulübe katılacak sınıf seviyesi: Bu Kulübe Hazırlık, 9, 10, 11, 12. sınıflar seviyesindeki öğrenciler kabul edilir.

Kulüp Süresi: Bu kulüp bir yıl boyunca devam eder.

Kulüp Saati: Kulüp haftada iki ders saati yapılır. Kulüp saatin dışında turnuva dönemlerinde yoğun olarak okul sonrası çalışmalar planlanır.

Kulüp Kontenjanı: 30 kişi

FRC Takımımız: MEFTHUNDERS

Takım Numarası: 7035

Takım geçmişi: https://www.thebluealliance.com/team/7035/history

Instagram:https://www.instagram.com/mefthunders

Kulüp Adı: FLL Robotik Kulübü

Kulüp Amacı: Lego ve Robot çalışmaları, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve anlamlı yaşam becerileri kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Bu amaç ile etkinliğimizde belirlenen bir tema üzerinde çeşitli görevleri yapmak üzere robot tasarımları yapılmakta ve çalışmanın toplumsal katkısını göstermek üzere proje çalışmaları yürütülerek turnuvalara katılım sağlanmaktadır.

Kulübe katılacak sınıf seviyesi: 1 Ocak 2007 tarihinden sonra doğmuş olan öğrenciler kabul edilir.

Kulüp Süresi: Bu kulüp bir yıl boyunca devam eder.

Kulüp Saati: Kulüp haftada iki ders saati yapılır.

Kontenjan: 10

Kulübün Amacı: Bu etkinlikte öğrencilerimizle drone dahil çeşitli hava araçlarını tanıyacak, drone uçurmak için ihtiyacımız olan belgeleri inceleyecek, önce çeşitli simülasyonlar ile drone kontrolünün nasıl olduğunu ve drone nasıl kodlanır öğreneceğiz. Dönem içerisinde drone ile uçuşlar gerçekleştireceğiz.

Oyun, öğrenme aşamasının önemli bir parçasıdır.Bu program öğrencilerin programlama öğrenirken eğlenmelerini sağlar. Tello Education Drone ile drone programlama eğitimin bir parçası olarak kullanmayı öğreniyor. Bu etkinlikte programlamayı doğrudan havada deneyimleyerek test ediyoruz.

Etkinliğe katılacak sınıf seviyesi: 9. sınıflar

Kulüp Süresi: Bu kulüp bir dönem boyunca devam eder.

Etkinliğin Saati: Haftada iki saat

Kontenjan: 10

Kulüp Adı: Yazılım(Bilişim) Teknolojileri ve Robotik

Kulüp Amacı(Kulüp Bilgisi): Öğrencilerimiz Yazılım Teknolojileri alanında  Bilgisayar Programlama(Python, java, C# vb, ), Mobil Uygulama geliştirme, 3D Tasarım(Blender), Robotik (Ardiuno,Raspberry Pi)  konularında  öğrenme, araştırma ve  proje çalışmaları yapmaları hedeflenmektedir.  Geliştirdikleri bu  projeler ile TÜBİTAK vb. ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına başvurmaları ve projelerini sergilemeleri hedeflenmektedir. Yazılım Teknolojileri ve Robotik  alanında kendisini geliştirmeyi hedefleyen öğrencilerimize kulübümüz oldukça faydalı olacaktır.

Kulübe katılacak sınıf seviyesi: Bu Kulübe Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar seviyesindeki öğrenciler kabul edilir.

Kulüp Süresi: Bu etkinlik bir yıl boyunca devam eder.

Kulüp Saati: Kulüp haftada iki ders saati yapılır.

Kulüp kontenjanı: 10 kişi