Yeşil Okul

Yeşil bir dünyaya inanmak ve bu yönde davranmayı öğrenmek için okul hayatı en iyi yol göstericidir. Anaokulu dönemi ise daha iyi bir dünya için işbirliği yapmanın en uygun zamanıdır. Gündelik hayatımız bunu tam teşvik eder ve çocuklar için bunu düşünmek, anlamak ve eyleme dönüştürmek için sayısız fırsatlar sunar. Tüm MEF Okulları eğitim programı içinde bu konuda çeşitli proje ve çalışmalar yaparak büyük duyarlılık göstermektedir.

Çevreye duyarlı olma, buna odaklı yaşama, gelecek kuşaklar için dünyayı düşünme MEF Anaokulu’nda sürekli bir öğrenme alanıdır. MEF Anaokulu, gündelik hayatında daha az ve gerektiği kadar kullan, yeniden kullan ve geri dönüştürerek kullan anlayışından hareket eder.

Özellikle kağıtların kullanılması konusunda geri dönüşüm çok önemlidir. Kullanılan kağıt miktarını azaltmak geri dönüşümün bir parçasıdır. Çocuklarımıza hem kendimiz örnek olarak, hem onların kullanımında dikkatlerini çekerek daha korumacı bir anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. Sınıflardaki ve ortak alanlardaki geri dönüşüm kutuları da süreçteki son halkayı tamamlıyor.

Okul hayatımız içinde yarattığımız bir çok çalışmanın da atık malzemelerden oluşabileceğini yaşayarak öğreniyoruz. Çeşitli karton kutular arabalarımıza alt yapı oluştururken, plastik şişe kapakları tekerlek oluveriyor. Daha büyük yaşlarda onlarca atık kutu ve diğer atık malzemelerden inanılmaz zenginlikte evler, siteler, şehirler yaratmaya devam ediyoruz. Bize yolladığınız dergiler, magazinler kolaj çalışmalarımız için çok zengin bir kaynak. Gazete kağıtlarından yaptığımız çiçekler, kutulardan yaptığımız marakaslar günümüzü şenlendiriyor.