Eğitsel Etkinlikler Birimi

Spor Alanı

Beden eğitimi ve spor dersi ile öğrencilerimize ilgi ve yetenekleri doğrultusunda iyi birer sporcu olmalarının yanı sıra, çeşitli spor türlerini tanıma ve uygulama olanağı sunulmaktadır. Öğrencilerin fiziksel etkinlikler yoluyla bedenlerini tanımaları, hareket kapasitelerini geliştirmeleri ve sağlıklı bireyler olma konusunda bilinç kazanmaları dersimizin temel hedeflerindendir. Örnek etkinliklerimiz: Yüzme, basketbol, okçuluk, satranç… vb.

Müzik ve Sahne Sanatları Alanı

Öğrencilerimize müzik ve sahne sanatlarının sevdirilmesi, öğrencileri çeşitli çalışmalarla buluşturarak bu alanlardaki ilgi ve yeteneklerinin artırılması hedeflenir. Zengin genel kültür aktarımının yanı sıra 4. sınıftan başlayarak 8. sınıf sonuna kadar koro, orf, ritim, beden perküsyonu, keman ve çello branşlarına yönelik müzik eğitimi verilmektedir. Örnek etkinliklerimiz: Yaylı orkestra, koro, modern dans, tiyatro… vb.

Görsel Sanatlar Alanı

Öğrencilerimizin sanatsal ve estetik duyarlılıklarını geliştirme Plastik Sanatlar dersimizin en önemli amaçlarındandır. Plastik Sanatlar atölyelerinde gerçekleşen derslerimizde farklı teknik uygulamalar ve çeşitli malzemeler ile öğrencilerin yetenek ve yaratıcılıklarının etkin kılınması hedeflenir. Örnek etkinliklerimiz: Heykel, seramik, karikatür, fotoğrafçılık… vb.