MEF'te Dil Edinimi

MEF’te Hedef Dil Edinim-Öğrenim Yolculuğu

İngilizce K-12 müfredat programımız Avrupa Konseyi Ortak Çerçeve Programı CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) kazanımları doğrultusunda yürütülmektedir. Programımız tema bazlı, anadil eğitim programı ile paralel olarak ve küçük yaş gruplarında anadil edinimi modelini baz alarak yapılandırılmıştır. Müfredat programımız, öğrencilerimizin 8. sınıfın sonunda “B1+Dil Seviyesi” kazanımlarını bitireceği şekilde yapılandırılmıştır. Okullarımızda dijital çağ öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda tablet kullanımı ile farklı uygulamalar üzerinden çalışmalar yürütülmektedir.
Öğrencilerimizin dil gelişim süreçlerinin uluslararası platformda yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi açısından, University of Cambridge- English Language Assessment YLE- “Starters”, “Movers”, “Flyers”, “KET”, “PET”, “First for Schools” ve “TOEFL”, “IELTS”sınavları akademik yılın sonunda uygulanmaktadır.

MEF Anaokulunda İngilizce Eğitimi

Öğrencilerimiz Anaokulu hazırlık grubunun sonunda “Pre-A1 Dil Seviyesi’ni bitirirler. Öğrencilere, hedef dilde temalarımız doğrultusunda temel iletişim kurmalarını sağlayacak olan kelime ve kalıplardan oluşan konular, “İletişimsel Yaklaşım Metodu” ilkeleri doğrultusunda hazırlanmış materyaller hikayeler üzerinden verilir. Günlük ders programlarının ilk ya da ikinci yarısında iki İngilizce öğretmeninin sınıfta birlikte bulunarak, literatürde sıkça adreslenen “Language Immersion Program” ile öğrencilerin daha fazla dil girdisi alarak hedef dile maruz kalmaları ve hedef dilin doğal bir şekilde edinilmesi amaçlanmaktadır.

MEF İlkokulunda İngilizce Eğitimi

MEF İlkokulunda, İngilizce müfredat programımız Avrupa Konseyi Ortak Çerçeve Programı -CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) kazanımları doğrultusunda öğrencilerimiz 1, 2. ve 3. sınıfın sonunda A1 Dil Seviyesini bitirirler, 4. sınıf öğrencilerimiz ise A2 Dil Seviyesinde çalışmalarını yürütürler.
Öğrencilerimiz, ilkokulumuzun (1-4) her seviyesinde İngilizce dil eğitimini hem yabancı hem de Türk öğretmenlerden almaktadırlar.
Ayrıca, hedef dilin sınıf dışı ortama taşınması için de İngilizce öğretmenlerimiz tarafından açılan, “Destination Imagination Club”, “Arts and Craft Club”, “English Drama Club”, “Story Telling” gibi kulüp etkinliklerimiz yürütülmektedir. İlkokul sınıflarında öğrencilerimizin tabloda belirtilen University of Cambridge, English Language Assessment-YLE-“Starters”, “Movers”, “Flyers”, sınavlarını almaları hedeflenmektedir.

MEF Ortaokulunda İngilizce Eğitimi

MEF Ortaokulunda, İngilizce müfredat programımız Avrupa Konseyi Ortak Çerçeve Programı-CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) kazanımları doğrultusunda, 5 ve 6. sınıflarımızda A2 dil kazanımlarını; 7 ve 8. sınıflarımızda ise B1, B1+ dil kazanımlarını hedeflemektedir. Antoloji niteliğindeki kullandığımız kitaplarımız ile dünya literatüründen seçilmiş edebi metinler üzerinden öğrencilerin karakter, olay yeri ve zamanı betimleme gibi birtakım edebi unsurlarla tanışmaları amaçlanmaktadır. Kitaplarımız sundukları farklı yazın türünde edebi metinlerle öğrenciye zengin dil girdisi sağlamaktadır.

5. sınıflarımızda “Yabancı Dil Ağırlıklı” program yapılandırılmıştır. Program Türk ve yabancı öğretmenler tarafından yürütülmektedir. 5. sınıf öğrencilerimize, akademik yılın sonunda katılabilecekleri, İngiltere’de 2 haftalık yaz okulu organize edilmektedir. Eğitsel Etkinlikler olarak – “End of Theme Assessments”, “Spelling Bee”, “Junior Model United Nations” , “Global Scholars’, “English Drama Club” öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ortaokul sınıflarında öğrencilerimizin tabloda belirtilen University of Cambridge, English Language Assessment – “KET-Key English Test”, “PET-Preliminary English Test”, “First for Schools”, sınavlarını almaları hedeflenmektedir.

MEF Lisesinde İngilizce Eğitimi

MEF Lisesinde uygulanan, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (CEFR) referans alınarak hazırlanan İngilizce müfredat programımız, öğrencilerimizin kendilerini doğal, akıcı ve üst düzeyde ifade edebilmelerini sağlayacak konuşma becerilerini kazandırmanın yanı sıra akademik çalışmalarında ve ondan sonraki yaşamlarında gerekli eleştirel düşünme, okuma ve yazma, yaratıcılık gibi 21. yüzyıl yaşam becerilerini edindirmeyi hedeflemektedir.

Bu amaçla, dil programımız dünya edebiyatının önemli örnekleri ile zenginleştirilmiştir. Bu eserlerin incelenip analiz edilmesi öğrencilerimizin hedef dili yaratıcı bir şekilde kullanma becerilerini, kültürel farkındalıklarını, analiz- sentez yapma, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeye destek olmaktadır.

Bu yıl okulumuzda hazırlık sınıfımız açılacaktır.  Sene başında yapılacak olan hazırlık geçme sınavını başarıyla geçen öğrenciler 9. sınıfa devam edeceklerdir.

9 ve 10. sınıflarımızda  yürüttüğümüz “IGCSE Second Language” programı , öğrencilerimizin uluslararası düzeyde akademik dil yetkinlikleri edinmesini sağlayan çok amaçlı üst düzey bir müfredat programıdır.

10 ve 11. sınıflarımızda  öğrencilerin hazır bulunuşluk seviyelerine göre özel bir program uygulanır. Programlarda kullanılan materyaller farklı olsa da öğrencilerimizin ayrı becerilere ulaşması hedeflenir. Öğrencilerimizin akademik başarıları MUN, Debate ve Public Speaking, Global Citizenship gibi kulüp çalışmaları, yurt dışındaki okullarla yürüttüğümüz öğrenci değişim programları ve projeleri, kitap fragmanı yarışmaları gibi sosyal etkinliklerle desteklenmektedir.

UPPER CANADA Milli Eğitim Müdürlüğü ile MEF Okulları arasında yapılan akademik ortaklık programı kapsamında öğrencilerimize 1 aylık, yarım dönemlik ve 1 senelik periyotlarda Uluslararası Öğrenci Programı olanağı sunulmaktadır.

British Council – MEF Lisesi işbirliği ile okulumuzda  IELTS sınavı verilmektedir. Öğrencilerimizin “TOEFL” ve “IELTS” gibi uluslararası dil yeterlilik sınavlarında başarılı olması için her türlü destek sağlanmaktadır.