MEF Felsefesi

MEF Okulları, vizyon, misyon ve hedeflerinde belirtilen değerlere ulaşmak  için öğrencilere yalnızca bilgi vermeyi değil; öğrencilerin edindiği bilgileri kavrayıp anlamasını, kullanmasını, analiz ve sentez yapmasını, irdeleyip değerlendirmesini sağlayan “tam öğrenme” ve “yaparak, yaşayarak öğrenme” yöntemlerine göre eğitim öğretim yapmayı, öğrencilere “öğrenmeyi öğreten” öğrenci merkezli bir sistem uygulamayı ilke edinmiştir.

Yukarıda belirtilen felsefe çerçevesinde ve kurumun misyonuna uygun olarak;

2004 – 2005 eğitim öğretim yılında, İzmir’de MEF Uluslararası Okulunu hizmete açmış, sonrasında; 2008-2009 eğitim öğretim yılında MEF Bahçeşehir Anaokulu hizmete girmiştir.

2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren kurumun yeni binasında daha önce hizmete girmiş anaokulu ile ilkokulu hizmet vermeye başlamış, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise MEF Bahçeşehir Ortaokulu 5. Sınıfları, 2018-2019 öğretim yılından itibaren MEF Bahçeşehir Lisesi hizmete açılmıştır.

300’ün üzerinde eğitim personeli ve 2000’in üzerinde öğrencisi ile MEF Eğitim Kurumları; İstanbul ve İzmir’de bulunan uluslararası okulları (International Schools) ile, bu alanda Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından olup, İzmir’de ise tek uluslararası okul  olma özelliğine sahiptir.