Kıyafet

Tek tip insan yetiştirmekten kaçınmak…

MEF Okulları’nda yönetici, öğretmen ve öğrenciler için günlük standart bir kıyafet (üniforma) belirlenmemiştir.

Her öğrenci değişik bir benlik olduğundan, tek tip insan yetiştirmekten kaçınmak amacıyla giyim-kuşamın öğrenciler için özgür olması kabul edilmiştir. Özgür kıyafetin öğrenciyi gerçek yaşama hazırlama konusunda da yararlı olacağı düşünülmüştür.

• Öğrencilerin okul giysilerinin, eğitim ortamına uygun biçimde olması gerekmektedir.
  • Öğrencilere, hangi kıyafetleri nerede giyebilecekleri hususunda rehberlik edilir. Ancak öğrencilerimiz katılacakları il dışı, il, ilçe ve okuldaki anma, kutlama törenleri gibi belli günlerle, resmi ziyaretlerde; birlik ve beraberlik duygusu içinde okullarını temsil etmek amacıyla “Tören Kıyafeti” giyerler.