Hakkımızda

Özel MEF Lisesi; fen ve matematik ağırlıklı, fen ve matematik derslerinin öğretimini yabancı dille yapan Hazırlık + 4 yıllık bir lisedir.

Öğrenciler; ilgi, istek ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilmeleri, yeteneklerine uygun alanları seçmeleri, bu alanlarla ilgili temel bilgi ve becerileri edinmeleri, üniversitede ilgi ve isteklerine uygun bölümleri kazanmaları konusunda desteklenir. Ayrıca, öğrencilerin ÖSYS’de başarılı olmaları için ek çalışmalar yapılır. Belirli bir başarı düzeyine ulaşmış istekli öğrenciler, Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı ile IGCSE Programına katılabilirler.

MEF Lisesi’nde öğrencilerin, İngilizcenin yanında ikinci bir yabancı dili de etkin biçimde öğrenmelerine olanak sağlanmıştır. Öğrenciler, ikinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca derslerinden birini seçerler.

Özel MEF Lisesi’nde Hazırlık + 4 yıllık Anadolu lisesi programı uygulanmaktadır. Haftalık ders çizelgemize göre;

• 9-10-11. sınıflarda 45 saat
  • 12. sınıflarda 41 saat ders yapılmaktadır.

Okulumuzda bir günde 9 saat olmak üzere haftada 45 ders saati vardır.

Okulumuzda Uygulanan Programlar

IB Programı (Lise)

AP Programı (Fen ve Teknoloji Lisesi-Lise)

Matematik + Fen Ağırlıklı Seçmeli Program (Lise)

Matematik + Türkçe Ağırlıklı Seçmeli Program (Lise)

Yurt Dışı Üniversite Tercihli Seçmeli Program (Lise)

MEF Referans Belgesi

MEF Lisesinde öğrencilerin kişisel sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü veri işlenir. Katıldıkları kulüp çalışmaları, sosyal etkinlikler, bireysel proje çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, tören vb. etkinliklerdeki performansları, kişisel becerileri, yani kısaca derslerin dışındaki yetkinlikleri ve gelişimleri de izlenir, değerlendirilir. Bu faaliyetler öğrencilerle paylaşılarak öğrenciler bu tür çalışmalara katılmaya teşvik edilir. Kariyer planlamaları içerisinde bu çalışmalar MEF Lisesinin öğrencilere referans olabilmesi için kayıt altına alınır ve puanlanır. Değerlendirmelerde fark yaratan sonuçlar ve süreçler MEF REFERANS belgesi ile öğrenciye referans olunarak kariyer dosyasına eklenir. Bu konuda dikkat edilen ölçütler öğrencilerle ilgili etkinlik öğretmenleri tarafından paylaşılır.

Kişisel Gelişim

MEF Lisesi Öğrenci Kişisel Gelişim Programı

Lise öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan program doğrultusunda, MEF Lisesi ve MEF Üniversitesi işbirliği ile 16 hafta sürecek bir program yürütülmektedir. Türkiye’de ilk defa lisemizde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle başlatılan bu program her yıl yenilenen konu başlıkları ile gerçekleştirilmektedir.

Çalışmalar hafta içi dersler bittikten sonra MEF Üniversitesinde, okulumuzda ya da online eğitimler şeklinde yapılmaktadır. Etkinlikteki her bir eğitim 5 kredi olup toplamda 16 program gerçekleştirilmektedir.

Yapılan eğitimler sonunda MEF Üniversitesi ve MEF Lisesi onaylı resmi katılım belgesi verilmektedir. Çalışmamızda okulumuza destek veren MEF Üniversitesi Rektörüne ve değerli hocalarına teşekkürlerimizi sunarız.

Günlük Yaşam Becerileri İstasyon Çalışmaları

Öğrencilerimize birey olma yolunda, günlük yaşamda kendi ihtiyaçlarını karşılamaya ve becerileri kazandırmaya yönelik olarak hazırlanan “Günlük Yaşam Becerileri Programı” Türkiye’de bir ilk olma özelliğiyle lisemizde uygulanmaktadır.

Çalışma kapsamında öğrencilerimiz; marangozluk işleri, çay – kahve yapımı, ütü yapımı, tesisat – boya – badana, elektrik – elektronik, ilk yardım, araba bakımı, dikiş atölyesi, bahçe bakımı, mutfak atölyesi, adab-ı muaşeret, temel ilk yardım, duyguları tanıma, değerler ve mesleki karar verme grup çalışmalarına her hafta dönüşümlü olarak katılmakta ve program dönem sonuna kadar devam etmektedir.

Öğrencilerimize günlük yaşam becerileri kapsamında birçok olanak sunarak hayatın içinde bulunan kesitleri yaşamalarını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube